0
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

DOŠLO JE VREME ZA KRAJ: Jedan od najboljih golmana svih vremena objavio odlazak u penziju! (VIDEO)

Objavljeno: 02.08.23 u 18:33

Tužan dan za svetski fudbal

Fudbalski svet oprašta se od jednog od svojih najsvetlijih imena, legende italijanskog fudbala, Đanluiđija Bufona. U svojoj 45. godini, ovaj izuzetni golman objavio je svoj zvanični povratak u penziju, zatvarajući tako jedno od najbogatijih i najneizbrisivijih poglavlja u svetu sporta.

Poslednje dve sezone svoje neuporedivo uspešne karijere proveo je na terenu matične Parme, pružajući svoj neprocenjiv doprinos njenom povratku u elitno takmičenje – Seriju A. Međutim, ime Bufona će zauvek biti sinonim za dres Juventusa, čiji je verni čuvar mreže bio neumorno tokom čak 18 godina. Njegova verna odanost „Staroj dami“ ostaje nezaboravna, a njegov prelazak iz Parme u Juventus 2001. godine, uz rekordnih 52 miliona evra, ostaje i danas najskuplji transfer jednog golmana u istoriji, posebno uzimajući u obzir inflaciju.

U reprezentativnom dresu Italije, Bufon je pružio 176 neverovatnih nastupa, a njegov vrhunac se sigurno pamti kao ključni član tima koji je osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine. Njegove bravurozne odbrane i izvanredne igre na tom turniru su i dalje inspiracija mnogim mladim golmanima.

Iako je tokom svoje karijere obasuo sebe mnogim trofejima, uključujući nacionalne titule i Kup UEFA sa Parmom, jedini trofej koji mu je izmakao je Liga šampiona. Bez obzira na to, tri puta je stajao u finalu ovog prestižnog takmičenja sa Juventusom, pokazujući svoj neprikosnoveni talenat i liderstvo.

Odlazak Đanluiđija Bufona iz aktivnog igranja ostavlja prazninu u fudbalskom svetu, ali njegova ostavština će večno svetleti kao jedan od najvećih golmana i sportista koje je svet ikada video. Svojim neumornim radom, strašću i posvećenošću, Bufon je postavio standarde koji će dugo vremena biti merilo izuzetnosti na fudbalskom terenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter