0
Košarka

FOTO: HotSport

STEFANOVIĆ NAKON OSVOJENOG ZLATA: ‘Pokazali smao da znamo igramo košarku, a ne samo Francuska i Španija!’

Objavljeno: 01.08.23 u 11:50

‘Mi smo košarkaška nacija, volimo ovaj sport.’

‘Orlići’ su u nedelju ispisali istoriju i u finalu Evropskog prvenstva za juniore savladali favorizovanu Španiju rezultatom 81:71. Do ovog podviga našu selekciju je predvodio fantastični duo Topić-Bošnjaković. 

Nikola Topić je proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva, a sinoć je bio najefikasniji sa 24 poena, dok je njegov kolega Mitar Bošnjaković postigao 21 i zajedno su uvršćeni u idealnu petorku turnira. Dosta se pričalo o Topića ovih dana i o njegovim sjajnim partijama.

Selektor junirske reprezentacije Nenad Stefanović je gostovao u emisiji ‘Jutro’ na TV Prva i govorio o ovom podvigu. Rekao je da su se nadali i spremali.

-Nadali smo se i spremali za to, ali da smo očekivali zlato, o tome nismio hteli da pričamo javno. Hteo sam da skinem pritisak sa mladih momaka, jer nam je domaći teren u početaku bio teret. Ovo nije očekivano i realno što smo prvi,ali useli smo. – započeo je.

Dodao je da su natempirali formu da u finalu odigraju najbolje.

-Mislim da smo natempirani formu da u finalu odigramo najbolju utakmicu. Najvažnije je to što smo im za popodnevni odmor uzimali telefone, što znači da su od 15-17 sato spavali i bili odmorni. Bilo je važno da rano legnu u krevet i da tako budu sveži na jutarnjem treningu. – nastavio je on.

Kazao je da su imali rituale.

-Imali smo neke svoje ritaule, napravili smo listu da nam treba sedam pobeda do kraja i posle svake utakmice neko od igrača je precrtavo po jedan broj. Pred finalu sam ja prekrižio broj sedam, a to govori koliko sam verovao u njih. – naveo je.

Istakao je da je Srbija košarkaška nacija i da vole ovaj sport.

-Posle polufinala sam rekao da sevraća, a nakon finala da se vratila. Mi smo košarkaška nacija, volimo ovaj sport. U Nišu smo to vidlei kroz podršku i pokazali smao da znamo igramo košarku, a ne samo Francuska i Španija. – poručio je selektor ‘orlića’.

Potom je objasnio kako treba da se ponašaju u budućnosti.

-Imamo dva dela priče, prvi je da momci moraju da se usrvašaju i da ne očekuju priliku samo što su talentovani, a drugui je da igraju u adekvatnim klubovima. Napravili su dobru poziciju da mogu da igraju u dobrom klubu, a uz adekvatan rad, jednog dana da postanu i seniorski reprezentativac. – jasan je.

Na kraju se osvrnuo i na čestitke koje pristižu svakodnevno.

-Iznenađen sam, i dalje mi stižu čestike. Ja nemam društvene mreže, a mogu da zamislim kako je njima. Specifan utisak, ali neka duže što traje, što se mene tiče. – zaključio je Stefanović.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter