2
Domaći fudbal

from left Stefan Lekovic, Jovan Sljivic, goalkeeper Nikola Vasiljevic, Irakli Azarov during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Vojvodina at stadium Rajko Mitic (Marakana) on July 30, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

‘CRVENO-BELI’ KORISTE NOVO PRAVILO FSS: Šalju ‘decu’ na kaljenje!

Objavljeno: 01.08.23 u 10:55

Ovo bi dosta pomoglo.

Pre izvesnog vremena Fudbalski savez Srbije doneo je novo pravilo po kome se dozvoljava tzv ‘dvojna registracija igrača’. To pravili omogućava da klubovi mogu da registruju igrače u dva kluba istovremeno. Inicijator ovog je tim iz Ljutice Bogdana, a sada če i prvi to primeniti.

Kako Mozzart Sport saznaje Crvena zvezda će poslati određene mlade igrače koji će otići na kaljenje u druge klubovem ali će biti u trenažnom procesu matičnog kluba. Naime, Jovan Mituljikić, Jegor Prucev Nikola Knežević biće paralelno dostupni Baharu OFK Beogradu. 

Takođe to važi i za Jovan Šljivića, Stefana Lekovića Kostu Nedeljkovića koji će u isto vreme da budu na raspolaganju Zvezdi Grafičaru. 

Za Mituljikića, Pruceva Kneževića su se borili i superligaši, ali uprava iz Ljutice Bogdana je odlučila da ovi igrači budu delimično ‘romantičari’ kako bi imali veću minutažu, dok će Šljivić, Leković Nedeljković pomoći Neđiću Grafosima da ponovo beleže odlične rezultate u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije.

Ovo pravilo dozvoljava maksimalno deset ustupljenih igrača, najviše pet u istom timu. I drugi klubovi će moći da koriste dvojne registracije, a to će im pomoći, ali i mladim talentima da koriste značajniju minutažu.

30
8

2 Komentara

  1. Pre dva dana u jednom komentaru sam naveo da ce CZ tesko ispratiti 7-8 mladih igraca, i da je njihov problem tezak za resavanje… Sada vidim da su napravili tesku gresku. Prvo su ih ugovorima i uvodjenjem u prvi sastav uzdigli u nebo, a sada sestoricu salju „Bogu iza ledja“.. Oni su sada kao baceni sa 12 sprata. Od njih 6 ako 2 vrate za 1-2 godine bice uspeh.

    3
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter