0
Košarka

FOTO: Starsport

STEFANOVIĆ PORUČIO: ‘Košarka se vratila kući!’

Objavljeno: 31.07.23 u 00:40

Fanstastičan uspeh.

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije je savladala Španiju u finalu Evropskog prvenstva do 18 godina rezultatom 81:71 u prepunoj hali ‘Čair’. ‘Orlići’ su na krilima Topića Bošnjakovića razbili Špance i ostvarili sjajan podvig.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Nikola Topić, a njegov kolega iz nacionalog tima, Bošnjaković uvršćen u idealnu petorku prvenstva.  Selektor Srbije, Nenad Stefanović je nakon susreta bio veoma zadovoljan i poručio da se košarka vratila kući.

Košarka se vratila kući. – jasan je bio.

Zatim je izneo utiske nakon finala.

Nemam šta da kažem, dominantno. Nijedna utakmica u egalu, sve rešeno na vreme, svaka čast momcima. Za mesec dana smo napravili koheziju, tim, napravili smo 12 ratnika koji su spremni da poginu jedni za druge. Igraju odbranu pet minuta i izađu zadovoljni, to je bio rezultat danas, statistika govori sve. Nismo najbolji u šutu za tri, među gorima smo verovatno, ali imamo u svkaoj utakmici nekog drugog koji je uskočio, timska igra. – nastavio je.

Potom se osvrnuo na to koliko mu znači sve ovo.

Ovo mi je najveći uspeh i dosadašnjoj karijeri bez dileme. Ne postoji veća satisfakcija, mislim da jedna od retkih kad sam postao trener, a da mu je želja bila da vodi reprezentaciju. – istakao je Stefanović.

Dotakao se i komunikacije sa igračima i koliko im je to pomoglo u toku igre i otkrio je da se više juče brinuo nego danas.

Danas im je to pomoglo dosta, juče sam bio katastrofa, ali sam više brinuo juče. Danas uopšte nisam imao dilemu koji će da bude ishod nakon otvaranja utakmice. – naveo je.

Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, Španci su bili glavni favoriti, a selektor je i o tome govorio.

Mi smo imali cilj da dobijem Francuze. Nećemo da se merimo sa nekim drugim uz svo poštovanje, naravno trebalo je pobediti sve te timove. Pobedili smo Španiju pre turnira u prijateljskoj utakmici i to nam je dosta značilo. Videlo se u momcima da možemo da dobijemo. – zaključio je Nenad Stefanović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter