0
Košarka

Luka Doncic Vanja Marinkovic Slovenija - Srbija, Prijateljska KSS, 17.8.2022. Ljublljana, Slovenia photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SLOVENCI PRETE PRED MUNDOBASKET: Dončić i ekipa hoće da postanu novi prvaci sveta!

Objavljeno: 31.07.23 u 11:50

Visoko samopouzdanje za bivše prvake Evrope

Luka Dončić, zvezda NBA lige i Dalas Maveriksa, potvrdio je svoj nastup za reprezentaciju Slovenije na predstojećem Mundobasketu. Dok su neke NBA zvezde odlučile da preskoče ovaj turnir, Dončić je sa velikim entuzijazmom prihvatio poziv nacionalnog tima i sa puno ponosa prihvatio i kapitensku traku.

Slovenija ima velike planove za ovaj šampionat, a sa Lukom Dončićem na čelu, ciljevi su postavljeni visoko. Njegovi izvanredni igrački kvaliteti, ali i predanost nacionalnom dresu, čine ga ne samo ključnim igračem već i inspiracijom za ceo tim.

Pred planetarnim šampionatom koji će se održati u Japanu, Filipinima i Indoneziji, Slovenija želi da ostvari zapažen rezultat, a Luka Dončić će biti ključni igrač u ostvarivanju tog cilja.

Sa njegovim talentom, strašću prema igri i vođstvom, Slovenija će svakako biti respektabilan protivnik i tim koji će mnogi pažljivo pratiti tokom turnira.

Kao i na svakom turniru, cilj je da osvojimo prvenstvo. Prošlogodišnji neuspeh na Evrobasketu nas nije previše razljutio već nas je motivisao. Morate gledati napred, nije bitno šta se desilo prošle godine – rekao je Dončić.

On je okupljanje reprezentacije stigao svežiji i u boljem fizičkom stanju nego pred prethodni Evrobasket, kada ga je mučila povreda.

Bolje se osećam ove godine, to je jasno. Mnogo bih pohvalio kondicionog trenera koji me je forsirao – istakao je Luka, a zatim progovorio o časti da ponese kapitensku traku:

Čast mi je što sam kapiten. Trener i igrači su doneli odluku. Zadovoljstvo mi je da igram za nacionalni tim, a kako nisam igrao od desetog aprila ne mogu da dočekam utakmice – završio je Dončić.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter