0
Košarka

FOTO: Twitter/KSS

PRVI ČOVEK KSS UGOSTIO ‘ORLIĆE’: ‘Vrhunski rezultat!’

Objavljeno: 31.07.23 u 17:35

‘Želeo bih da se zahvalim gradu Nišu, svima koji su učestvovali u organizaciji.’

Sinoć u Hali ‘Čair’ smo bili svedoci da je Srbija još uvek zemlja košarke i da ima ko da nasledi Jokića, Micića i ostale u seniorskoj selekciji. ‘Orlići’ su sinoć ispisali istoriju i u finalu Evropskog prvenstva za juniore savladali favorizovani Španiju rezultatom 81:71. Do ovog podviga našu selekciju je predvodio fantastični duo Topić-Bošnjaković.

Nikola Topić je proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva, a sinoć je bio najefikasniji sa 24 poena, dok je njegov kolega Mitar Bošnjaković postigao 21 i zajedno su uvršćeni u idealnu petorku turnira. Selektor Nenad Stefanović je poručio da se košarka vratila kući.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović je danas ugostio šampione i poručio da je ovo vrhunski rezultat.

-Vrhunski rezultat. Svaka im čast. Želeo bih da se zahvalim gradu Nišu, svima koji su učestvovali u organizaciji, mojim saradnicima iz Saveza koji su besprekorno obavili ovaj posao, ovoj predivnoj publici koja je ovim momcima u ovim godinama dala dodatnu snagu i motivacuju. – započeo je.

Potom se zahvalio i selektoru Stefanovića i svima ostlaima na odlično odrađenom poslu.

-Naravno, iznad svega i pre svega, hvala igračima, treneru, stručnom štabu, Milenku Tepiću, potpredsedniku Košarkaškog saveza, i Aci Bućanu, koji su izvrsno sastavili tim, i treneru Stefanoviću koji je odradio fenomenalan posao. Ovo će ovim momcima ostati za ceo život. Ja sam najiskrenije srećan zbog njih, kada ih vidim da se ovako iskreno raduju. – dodao je on.

Nastavio je i kazao da se nada da će ovi igrači imati prostora u svojim klubovima.

-Španija je strašna ekipa. Odličnih klinaca imaju… Ovo je naša odlična generacija, nadam se da će imati prostora u svojim klubovima da igraju, jer su stvarno odlični momci. – poručio je Danilović.

Naveo da ima još do napreduju do A tima.

-Imaju oni još do A tima, ali sigurno da ih vidimo. To i jeste cilj. Znate, način na koji ja razmišljam, ne kažem da je to najispravniji način, ali smatram da sve ove juniorske, kadetske, pionirske selekcije, glavni zadatak je da se stvori nekoliko igrača. Ako se osvoji nešto usput, to je fenomelano, ali, glavni cilj je da dobijemo dva-tri dobra igrača. – istakao je predsednik KSS.

Istakao je da treba da treba uživati u ovim momcima.

-Medju ovim klincima će sigurno da bude odličnih igrača za prvi tim. Samo kažem, nadam se da će imati prostora, koliko je to naravno moguće, u svojim klubovima da igraju. Seniori imaju Svetsko prvenstvo. Nadamo se najboljem i to je to. Treba uživati u ovim momcima kako su fenomenalo odigrali. – jasan je.

Na kraju se dotakao predsednika FIBE, Horhea Garbahose.

-Poznajemo se dugo godina. Kao što sam i ja njemu rekao da Španija ima fenomenalne igrače i on je meni isto rekao za naš tim. – zaključio je Predrag Danilović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter