9
Evroliga

Zoran Savic Partizan v SC Derby-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

PARTIZAN TEK SPREMA BOMBE: Zoran Savić otkrio šta Grobari mogu da očekuju do kraja prelaznog roka!

Objavljeno: 31.07.23 u 10:55

Tek predstoji period dovođenja igrača

Prošlo je već neko vreme od početka prelaznog roka u evropskoj košarci, a među navijačima Partizana se pojavila bojazan da klub neće biti okupljen do početka sezone.

Naime, crno-beli su do sada doveli samo dvojicu novih košarkaša, ali Zoran Savić u svom intervjuu za „Mozzartsport“ otkriva da nema razlog za brigu.

Vezani smo za Kevina i Zeka, to su dva momka koji su prvi stigli u ovom novom projektu Partizana. Pokazali su svojim ponašanjem i zalaganjem da zaslužuju nove i pojačane ugovore. Kevin je pravi uzor svima, uvek je prvi na treningu, iskinski kapiten ekipe. Generalno svi u Evropi mogu da se ugledaju na Pantera, profesionalac na i van parketa. Isto tako i Zek, obojica su imali znatno jače ponude od naših, ali i oni su vezani za ekipu, jednostavno to se vidi kod njih. Mi smo uspeli prvi cilj ovog leta da ispunimo, a to je da zadržimo jezgro tima koje sada treba proširiti – rekao je Zoran Savić, sportski direktor Partizana u intervjuu za „Mozzartsport“.

Mi smo hteli i Dantea i Matijasa da zadržimo, razgovarali smo, ali jednostavno to nije bilo realno. Žao nam je što su otišli. Oni sada imaju tri puta veće plate, nismo mogli da ispariramo takvim ponudama, ali uostalom, oni su to zaslužili, napravili su finansijski iskorak i ja mogu samo da im čestitam.

Savić je istakao i da su mnogi savetovali čelnike Partizana da ne dovode Matijasa Lesora.

– Sećam se jasno kada smo ga dovodili pre dve sezone, imali smo pozive sa svih strane i svi su govorili isto: “Što njega uzimate? Problematičan je“. Sada ja mogu otvoreno i bez imalo preuveličavanja da kažem, Matijas Lesor nije napravio ni najmanji problem. Uvek je bio korektan, uvek radio maksimalno, odigrao je najbolju sezonu u karijeri kod nas i sada napravio korak dalje, a o njegovom odnosu sa navijačima nema potrebe ni da pričam. Fantastičan momak.

Jedan od odlazaka koji su zaboleli navijače jeste Jam Madar, koji je na neslavan način napustio klub koji ga je proslavio.

Prvo da kažem da je Jam sjajno dete, ali nismo očekivali da ode. Imao je pristojan ugovor, verovali smo u njega i hteli smo da potpišemo novi ugovor da produžimo saradnju. Doveli smo ga kada niko nije ni znao za njega, stasao je u najboljeg mladog igrača Evrolige što nije mala stvar. Napravio je grešku zbog načina na koji je otišao. Ako želiš da budeš veliki, onda ne odlaziš na ovaj način. Mi smo još tokom sezone razgovarali sa njim, stavili mu do znanja da ga želimo u ekipi. Imali smo strpljenja sa njim, dali smo mu dosta, naravno dao je i on nama, to je sve simbioza. Bio nam je bitan igrač. Sada smo na njegovo mesto doveli Ognjena Jaramaza.

Pored Jaramaza i Mateuša Ponitke, ko još dolazi u Partizan?

Svi su insajderi, a niko ništa ne pogađa, malo šta je tačno što se priča i piše. Ono što mogu da kažem je da smo u kontaktu sa mnogim igračima, a dovešćemo trojicu. Ko su ti igrači, znamo samo Ostoja, Željko i ja. Sa Mirotićem je situacija bila atipična jer je on javio klubovima da ne dolazi kod njih, pa je to tako procurelo.

Na kraju je zaključio:

Mi smo imali najkraći roster u Evropi prošle sezone i to sada želimo da proširimo da imamo dodatne opcije i da rasteretimo neke momke koji su prošle sezone bili pod velikim naporom, doduše to se i isplatilo jer smo bili najspremnija ekipa u svim takmičenjima, a za to je zaslužan Bata Zimonjić i ceo naš staf koji je, slobodno mogu da kažem, najbolji u čitavoj Evropi.

147
25

9 Komentara

  1. Lep je optimizam koji predstavlja Savić, ali za ozbiljna pojačanja mora ranije. Bombe u avgustu su moguće, ali su retkost. Uglavnom je to ono što drugi nisu hteli. Ili nisu hteli najambiciozniji. Panter je potpisao prvi ugovor 2 jula, Ledej 6. jula a Egzum 10. Jula. Plus sukob sa Miskom, koji drzi pola preostalog tržišta… Ne valja

    6
    1
    Odgovori
    • Upravo to. Ne moze me neko ubediti da se planski ovoliko čeka sa pojacanjima. Pokupovalo se ono što valja. Sad samo puka sreća, čekati katove u Nba. Pa sa rukijima u EL.

      3
      1
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter