0
Košarka

FOTO: Starsport

ORLIĆI SRUŠILI TRADICIJU: FIBA zbog uspeha Srbije morala da penzioniše tvit o dominaciji Španije! (FOTO)

Objavljeno: 31.07.23 u 09:25

Rečenica odlazi u istoriju

Srpska juniorska košarkaška reprezentacija dokazala je da Srbija ima svetlu i lepu košarkašku budućnost osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu održanom u Nišu.

Mladi igrači do 18 godina su u nedelju uveče trijumfovali nad vršnjacima iz Španije u finalnom meču, što je rezultiralo da posle nekoliko godina posta u mlađim kategorijama srpska košarka ponovo ima šampionsku titulu.

Posebnu vrednost ovom osvajanju daje činjenica da su u finalu pobedili prvog favorita i ekipu koja je dugi niz godina bila dominantna u mlađim kategorijama, upravo kao i u seniorskoj košarci.

FIBA, Međunarodna košarkaška federacija, reagovala je na ovu pobedu i na svom Tviter profilu podsetila na svoj raniji tvit sa seniorskog Evrobasketa prošle godine, gde je opisana dominacija Španije u košarci. Tada su napisali: „Košarka je jednostavna igra. Deset muškaraca jure loptu 40 minuta i na kraju uvek pobedi Španija.“

Međutim, sada su rešili da ažuriraju svoj stav i da taj tvit „penzionišu“ zbog sjajne pobede srpskih juniora u finalu Evropskog prvenstva. Mladi košarkaši Srbije su ovim trijumfom pokazali da su sposobni da se izbore sa najjačim rivalima i da su ponos srpske košarke.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter