1
Košarka

FOTO: STARSPORT

MUTA NIKOLIĆ O PODVIGU ‘ORLIĆA’: ‘Vrh, imamo veliki talenat!’

Objavljeno: 31.07.23 u 21:10

Cela nacija se divi juniorima.

Sinoć u Hali ‘Čair’ smo bili svedoci da je Srbija još uvek zemlja košarke i da ima ko da nasledi Jokića, Micića i ostale u seniorskoj selekciji. ‘Orlići’ su sinoć ispisali istoriju i u finalu Evropskog prvenstva za juniore savladali favorizovani Španiju rezultatom 81:71.

Posebno su se istakli duo  Topić-Bošnjaković koji je do ovog podviga našu selekciju. Nikola Topić je proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva, a sinoć je bio najefikasniji sa 24 poena, dok je njegov kolega Mitar Bošnjaković postigao 21 i zajedno su uvršćeni u idealnu petorku turnira.

Selektor Nenad Stefanović je poručio da se košarka vratila kući. Danas je ‘orliće’ ugostio prvi čovek KSS, Predrag Danilović, a celog dana pljušte čestitke. Jedan od onih koji su pružili podršku jeste čovek koji je poznat po sada kultnoj izjavi ‘sve je ovo normalno’ Miroslav Muta Nikolič.

On je rekao da je ovo vrh.

-Vrh, vrh i vrh, javno čestitam. – poručio je.

Dodao je da je zlatna medalja pokazatelj koliko talenata imamo.

-Zlatna medalja je uvek pokazatelj da imamo još više talenata nego što pričamo. Svaka čast momcima, stručnom štabu. Trebalo bi biti prvi u bilo kom takmičenju. – naveo je.

Kazao je da je ovo pokazatelj da imamo sjajne momke koji će naslediti sve one reprezentacije.

– Ja sam bio prvak Evrope sa jednom generacijom, a prvak sveta sa drugom generacijom. Ovo pokazuje da i sada imamo sjajne momke da naslede sve one reprezentacije. Kao što smo uvek i radili. – govorio je.

Istakao je nije neuspeh bilo koja druga medalja, ali je zlato vrh.

-Ovo jeste veliki uspeh. Takvo je vreme. Mnogih reprezentacija nije bilo, a onda su ostvarile uspeh. Mi, sigurno, imamo veliki talenat, a to smo i pokazali. Ovo zlato je baš „vrh“. Nije neuspeh bilo koja medalja, ni drugo, ni treće mesto. Klinci su odradili posao. Videli ste i sami sve te talente. Ima tu dosta igrača. Tu je Nikola Topić. On ima tu energiju. Vidi se da će biti veliki igrač. – zaključio je Nikolić.

3
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter