8
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/printscreen

MAMIĆ PORUČIO: ‘Dolaskom Terzića u Zvezdu, Partizan prolazi kao Hajduk, bez titule još 19 godina!’

Objavljeno: 31.07.23 u 22:05

‘Terzić mi je predstavio svoj plan, ne mogu sad da vam prepričavam šta mi je rekao, ali vidim da ima jasan plan, da vozi po tom planu.’

Dolaskom Zvezdana Terzića Crvenu zvezdu, napravljen je preporod kluba. Tim iz Ljutice Bogdana već šest sezona za redom osvaja domači šampionat, a tri godine uzastopno slavi duplu krunu, a ostvarivani su solidni rezultati u Evropi.

Ova takmičarska godina za tim iz Ljutice Bogdana krenula je silovito, dolaskom Baraka Bahara na kormilo kluba, postavljeni su određeni standardi. ‘Crveno-beli’ igraju grupnu fazu Lige šampiona, a Izraelac polako sklapa kockice za počletak najelitnijeg evropskog takmičenja.

Pripremni period je protekao najbolje moguće, dobijene su sve utakmice, a najupečatljivija je protiv Fiorentine koja je savladana sa čak 5:0. Juče je startovala Mozzart Bet Superliga Srbije, Baharova kaznena eksepdicija je nastavila sa petardiranjem, tako da je Vojvodina prošla isto kao i tim iz Firence. 

Do pre par godina nijedan klub na prostoru bivše Jugolsavije nije mogao da se meri sa uspesima Dinama iz Zagreba koji je bio stalni učesnik Lige šampiona. Od dolaska Zdravka Mamića na čelo kluba, u domaćem šampionatu ne može niko  da im parira. Dovoljno govori podatak da su od 2002. godine osvojili čak 18 naslova.

Od raspada Jugoslavije Dinamo je čak 24 puta bio prvak Hrvatske, što govori o moći koju ima ovaj klub. Sada je i Terzić od Zvezde napravio strašan klub koji igra najbolji fudbal još od generacije koja je osvojila Ligu šampiona. 

Upravo je Zdravko Mamić govorio o tome i reko je da ćemo videti jednu mnogo jaku Zvezdu.

-Pratim evropske koeficijente, vidim kakva se ekipa napravila. Terzić mi je predstavio svoj plan, ne mogu sad da vam prepričavam šta mi je rekao, ali vidim da ima jasan plan, da vozi po tom planu, da ima ideju i viziju koja se ostvaruje. Videćemo jednu mnogo jaku Zvezdu. – započeo je.

Istakao je da dolaskom Terzića Zvezdu ispunjava se ono što je rekao, a to je vraćanje na stare staze slave.

– Dolaskom Terzića u Zvezdu ispunjava se ono što sam rekao, a to je da će Zvezda da se vrati na stare staze slave. Zaslužan je, naravno i predsednik Vučić. Zvezda igra direktno Ligu šampiona ove godine, vidno je ojačana ekipa. Ne treba sada očekivati neka čuda, ali pričao mi je Terzić kakav je projekat i da je veoma ambiciozan. – nastavio je on.

Govorio je i novom formatu Lige šampiona i misli da su ‘crveno-beli’ siguran putnik u to društvo.

– Zvezda je siguran putnik u to društvo. Nagradni fond će da bude 50 odsto veći, igraće se grupe od devet klubova svako sa svakim. To je veći broj utakmica. Ko uđe u taj voz, približiće se evropskom vrhu. – naveo je Mamić.

Poručio je da će Paritzan proći isto kao Hajkud, 19 godina bez titule.

– Hajduk nam je proslavio punoletstvo, punoletno su lice, sad su ušli u 19. godinu. Ako Zvezda uđe u voz nove Lige šampiona, siguran sam da će i Partizan da “slavi” punoletstvo. A ako Dinamo kojim slučajem bude prvak Hrvatske i nađe se u istom društvu sa Zvezdom, Hajduk neće biti prvak još 19 godina. Sad im je prilika i bojim se da će ove godine nekako da “ukradu” titulu Dinamu. – zaključio je Zdravko Mamić.

 

 

153
31

8 Komentara

  1. Mamiću ne blamiraj se. Pokušavaju jadnu zvezdu da naprave kao dinamo, no zvezda nije dinamu ni do kolena. Pusti priče ne blamiraj se nije vredno toga. Od zvezde napraviše živu smejuriju, i da im date čupa čupa kao namešten trofej oni bi skakali ko deca po livadi..

    2
    10
    Odgovori
    • Zvezda je od 1995 uradila vise nego Dinamo a tek ce da uradi
      Dinamo nije u zadnjih 10 godina imao navijaca koliko zvezda ima za jednu prosecnu godinu

      3
      1
      Odgovori
  2. Zasto Terzic tako sposoban nije bio prvak sa OFK Beogradom?Ne ,nema to veze sa Vucicem i njegovom SNS sektom je.o vam on mater….

    5
    10
    Odgovori
  3. U pravu ste Mamicu nemoze Partizan sam protiv svih, nema novca dobijenoga od drzave a uprava operisana od fudbala ,karaktera i postenja. Niko neosporava tim Zvezde jaki momci i odani platama koje zaradjuju. Sto se tice vas secam vas se kao osrednjega igraca ali britka sablja ali kao poslovan covek veoma uspesan Dinamo je ziveo visoki standard a oni sto su bili ljubomorni na vas a nisu dobili deo kolaca su vam smestili ponesto.u celome svetu onaj ko donosi novac klubu normalno uzme i za sebe deo

    12
    2
    Odgovori
    • Nadaj se travolta..mali ste klub i to treba da shvatite…nikad necete biti simbol Srbije..zna se ko je to…CRVENA ZVEZDA

      0
      1
      Odgovori
      • Mislis simbol Jugoslavije,u isto smo vreme nastali kompleksasu,za Titom plakali ali karatko pamcenje kao u svih ganfera..Jos ces reci da vas je osnovao Draza na Ravnoj Gori..
        Pa da trebalo bi samo da se zovete fk Kokarda,ali avaj Crvena Zvezda simbol komunizma..Toga se nismo stideli nikada..Smrt fazismu ziveo Partizan!!!

        1
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter