9
Košarka

Stefan Markovic (L), Mathias Lessort (M) and Hassan Martin (R) at 4th game of ABA league finals between kk Crvena Zvezda and kk Partizan, played on June 20th 2023 at Belgrade, Serbia, Aleksandar Nikolic hall. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

KO MOŽE VIŠE NAREDNE SEZONE OD ‘VEČITIH’? Zvezda brani dva, a Partizan jedan trofej!

Objavljeno: 31.07.23 u 17:15

Ko je bolje prošao sa pojačanjima?

Može se reći da su i Crvena zvezda Partizan imali odlične sezone iza sebe. ‘Crveno-beli’ vode 2:1 u trofejima u odnosu na tim Željka Obradovića, osvojivši KLS Kup, dok su se ‘crno-beli’ okitili naslovom AdmiralBet ABA lige i to nakon deset godina čekanja.

Što se tiče igranja u Evroligi, tu je bolje prošao Partizan. ‘Crno-beli’ su uspeli da se plasiraju u Top fazu, a za protivnika su imali Real Madrid. Dogodili se ono čemu se niko nije nadao, a to da će izabranici Željka Obradovića povesti 2:0 u seriji i to u sred španske prestonice.

Kada su svi mislili da će srpski predstavnik rešiti to na domaćem terenu, ‘kraljevi’ su došli do egala i u Madridu stigli do preokreta i plasmana ma fajnal-for. Tim sa Malog Kalemegdana je imao odličan prvi deo sezone u ovom takmičenju, bili su na korak od četvrtfinala, ali im je to na kraju izmaklo.

Nakon zavšetka duge sezone, usledila je pauza, ali i za to vreme oba kluba marljivo rade na pojačanjima i sklapaju kockice za sledeću takmičarsku godinu. ‘Crno-beli’ su branoci titule u ABA ligi i ulaze kao veliki optimisti u narednu takmičarsku godinu. Do sada su doveli Pontiku Jaramaza, koji je povratnik.

Ugovore su produžili Kevin Panter, Zek Ledej i Džejms Naneli, dok u timu nisu više Matijas Lesor, Dante Eksum, Janis Papapetru, Jam Madar. Družina Duška Ivanovića brani dva trofeja, KLS Kup. Redove Zvezde napustili su Ben Bentil, Džon Holand, Nikola Ivanović, Hasan Martin, Ognjen Dobrić, Luka Vildoza i Fakundo Kampaco, a Stefan Marković je otišao u penziju.

Crvenu zvezdu su pojačali Miloš Teodosić, Dejan Davidovac, Marko Simonović, Adam Hanga, Šabaz Nejpir, Jago dos Santos, Džoel Bolomboj, Majk Tobi i Rokas Giedraitis.

Ko je vrednije radio ovog leta pokazaće se za dva meseca, tačnije 30.09 kada startuje AdmiralBet ABA liga. Paritzan će u prvom kolu igrati protiv Mornara, a ‘crveno-beli’ će ukrstiti snage sa Igokeom.

Što se tiče Evrolige, ona kreće 05.10., a tim Duška Ivanovića će prvi susret igrati protiv Liona, dok će ‘crno-beli’ na megdan Makabiju.

8
3

9 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter