0
Tenis

Tennis-ATP Serbia Open Belgrade 2021- Novak Djokovic, Hamad Medjedovic, Goran Ivanisevic trening Beograd, 22.04.2021.foto: Marko Djokovic/Starsportphoto ©

IVANIŠEVIĆ O SMENI GENERACIJE: ‘Te priče su pomalo glupe!’

Objavljeno: 31.07.23 u 23:20

‘Novak je jedini ‘dinosaurus’ među tim starijima.’

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković je godinu započeo trijumfom na Australijan Opena i time se izjednačio po broju grend-slem  titula sa Nadalom (22). Nastavio je Nole za sjajnim partijama, pa je osvajanjem Rolan Garosa postao apsolutni vladar belog sporta, jer je došao do rekordne 23. grend-slem titule, ostavivši iza sebe Rafaela Nadala sa 22 i Rodžera Federera sa 20.

Na red je došao i Vimbldon, Đoković je važio za favorita, branio je naslov, a u Londonu se izjednačio sa Federerom po broju polufinala na grend-slemovima (46), takođe to mu je bilo deveto finale. U slučaju da je ostvario trijumf, poravnjao bi se sa Švajcarcem po broju titula na travi (8).

Međutim, tu se pitao nešto i mladi Karlos Alkaraz koji je dobio ovaj epski meč sa 3:2 i osvojio svoj drugi grend-slem i zadržao prvo mesto na ATP listi. Što se tiče ‘stare garde’ tj. čuvene ‘trojke’, bukvalno je nestala. Rodžer je završio karijeru, Nadala nema duže vreme zbog povrede, a i najavio je povlačenje sledeće godine, tako da je to staro rivalstvo može se reći završeno.

Zbog tih okolnosti, povela se polemika u svetu o toj čuvenoj ‘smeni generacije’, a HotSport je pisao o tome ranije. Svoj sud o tome dao je trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević.

-Te priče su pomalo glupe. Smena generacija traje već nekih šest do sedam godina. Ako vidimo Medvedeva, Rubljova, Hačanova, Šapovalova, Ožea-Alijasima, Sinera, Alkarasa, Runea…Alkaras je tu već dve godine, ali recimo Medvedev je već pet ili šest, on ima 27 godina. Nisu tu od juče. – jasan je bio on.

Naveo je da su Alkaraz Siner najveća pretnja Novaku na US Openu.

-Alkaras je priča po sebi, a Siner je jedini koji mu uz Novaka, može biti pretnja na US Openu. Igra koju ima Siner ne leži previše Alkarasu i imali su neke zanimljive mečeve do sada. Takođe, ako Medvedev ima svoj dan, on je takođe po meni fenomenalan igrač. – naveo je.

Đoković sa 36 godina još uvek čini čuda, a Goran je poručio da je Novak dinosaurus među starijima.

-Novak je jedini ‘dinosaurus’ među tim starijima. Svi ostali su baš mladi. To je normalna stvar, ali i dalje stariji moraju da se pitaju za sve. – istakao je.

Dotakao se i potencijalnog rivalstva između Sinera Alkraza.

-Biće to svakako interesantno rivalstvo. Svaki meč im je tesan. Nema mnogo onih koji mogu da ostanu u meču sa Alkarasom osim Sinera i Đokovića. Oni koji ne mogu da ostanu dugo u tom ritmu Alkarasa mogu odmah da spakuju rekete u torbu i idu kući. – zaključio je Ivanišević.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter