0
Tenis

FOTO: YouTube/Screenshot

ĐOKOVIĆ O SVOJOJ ORGANIZACIJI: ‘Borićemo se za prava igrača da imaju mnogo bolje mesto za stolom za kojim se donose odluke!’ (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.23 u 22:25

‘Kao igrač, razumem kroz šta prolaze igrači. Igram profesionalno tenis već 20 godina.’

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković nije uspeo da osvoji Vimbldon, jer ga je u finalu savladao Karlos Alkaraz i uskratio ga za 24. grend-slem. Naredni grend-slem turnir je US Open, Nole će pre toga odigrati Sinsinati kako bi se pripremio za ono što sledi.

Poznato je da teniseri trpe nepravde od strane organizatora turnira, a to je na svojoj koži najbolje osetio najbolji srpski teniser. Navedimo primere kao što su Australijan Open, US Open, pa i sada u Londonu. Đoković je povodom toga osnovao PTPA organizaciju koja će štiti igrače.

On je predstavio šta će raditi njegova organizacija i poručio je da će se boriti za prava igrača.

– Vreme je pravo i pravo je već neko vreme, da budem iskren. Ali, u smislu organizacije i strukture PTPA, vreme je bolje nego što je ikad bilo. Imamo odličan tim ljudi. Rastemo kada je reč o brojkama, članovima tima. Pokušavamo da našu strukturu učinimo perfektnom, kao i našu strukturu i menadžment, kako bismo pokazali igračima, primarno, ali i celom teniskom ekosistemu da smo kredibilna organizacija koja je tu i ne igde nigde. Rastemo, evoluiramo, razvijamo se i borićemo se za prava igrača da imaju mnogo bolje mesto za stolom za kojem se donose odluke, bez obzira na oblast i temu o kojoj govorimo u svetu tenisa, muškom i ženskom. – započeo je.

Naveo je da kao igrač razume kroz šta prolaze igrači.

– Kao igrač, razumem kroz šta prolaze igrači. Igram profesionalno tenis već 20 godina. Bio sam u Savetu igrača, kao što sam rekao, bio sam predsednik tog saveza godinama. Znam kako se stvari kreću i kako funkcionišu. Osećam da je apsolutna potreba da postoji organizacija koja 100 odsto predstavlja prava igrača. Sada je imamo. To je bio zadatak više od 20 godina, za različite generacija igrača. Iz različitih razloga nisu uspeli da imaju organizaciju igrača. Sada je imamo. I, pozivam sve igrače da prepoznaju ovu činjenicu. – istakao je Nole.

Na kraju je rekao da oni koji potpišu članstvo u PTPA neće imati problema sa ATP ili WTA.

Najveća briga igrače je da, ako potpišu i podrže PTPA da će imati problem sa ATP i WTA, a to nije slučaj. Već smo razgovarali sa igračima kroz sastanke, e-mailove… Pokušavamo da komuniciramo što je više moguće, svi mi koji smo uključeni u PTPA. I, nastavićemo, jer je to proces i potrebno je vreme. Ne smemo da zaboravimo da su, osim igrača, tu i turniri, agenti, porodice, roditelji, svi koji im pomažu. Znate, posebno mladi igrači ne žele da rizikuju previše, da budu konzervartivni, da se fokusiraju na igranje mečeva. Ne žele da izgube što su zaradili i ono čega su deo. Ja to razumem i ne osuđujem. Ali, moram da ponovim, podržavanjem PTPA, podržavate sebe i svoju budućnost. Ne samo sebe, već interes svih, svih igrača. –zaključio je Novak.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter