4
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

ĆIRKOVIĆ KOMENTARISAO SUĐENJE PROTIV TSC-A, PA SE DOTAKAO NASTASIĆA: ‘Blizu je!’

Objavljeno: 31.07.23 u 19:00

Da li će dete ‘crno-belih’  nazad u Humsku?

Fudbaleri Partizana su sinoć u okviru prvog kola Mozzart Bet Superlige Srbije otišli na megdan ekipi TSC-a Bačkoj Topoli. Susret je bio jako uzbuljiv, dinamičan i zanimljiv sa čak šest postignutih golova, a krajnji rezultat bio je 3:3. Međutim, tim iz Humske je izrazio svoje nezadovoljstvo zbog suđenja koje je sproveo sudija Milan Mitić. 

Meč je bio obeležen brojnim kontroverznim odlukama glavnog arbitra, što je dovelo do ogorčenja među igračima i rukovodstvom ‘crno-belih’. Sporni momenti su bili posebno  tri dosuđena penala, među kojima se izdvaja jedan dosuđen u samom finišu prvog poluvremena.

Poništen je i pogodak, a jedan igrač Partizana zaradio je crveni karton, što je dodatno unelo tenziju na terenu. Povodom ove situacije iz Humske su izdali zvanično saoštenje, a nije ostao nedorečen ni sportski direktor ovog kluba, Ivica Kralj kao i igrači tog kluba.

Ovu situaciju prokomentarisao je i nekadašnji igrač Partizana i strelac gola protiv Njukasla koji je odveo ‘crno-bele’ Ligi šampiona 2003. godine, Milivoje Ćirković.

-Izgubljena su dva boda, ali tek je počelo prvenstvo. Ne boli me to toliko koliko činjenica da je suđenje bilo krajnje tendenciozno. Zakazali su svi. Pomoćne sudije, glavni sudija i ovi koji sede u VAR sobi. Svi u nizu. Videlo se golim okom sa tribina da kod gola Šćekića nije niko u ofsajdu, da se on izvukao da napravi blok, da je to bila jedna uigrana akcija. – započeo je.

Naveo da je sudije ili ne znaju da rade svoj posao ili im je namera da oštećuju.

-Sve ostalo moglo je možda da se dosudi i ovako ili onako, ali taj gol nije smeo da bude poništen. Te sudije ili ne znaju da rade svoj posao, ili im je bila namera da nas oštete. Trećeg nema. Ako ne znaju da sude, onda je pitanje za Sudijsku komisiju zašto ih ne sklanja. A ako znaju svoj posao, imali su nameru. – dodao je on.

Rekao je da je utakmica bila vrhunska.

-Bila je vrhunska utakmica. Ljudi iz TSC-a su bili jako dobri domaćini. Ne bi bilo nezasluženo i da su oni pobedili. Partizan je bio bolji tim. Palo je šest golova, promašena su dva penala, bio je jako dobar tempo, ali sve ja palo u drugi plan i sada pričamo o sudijama. Igrač udara Nikolića, pomoćni sudija se pravi lud. Faul ili ne van 16 metara kod promašenog penala TSC-a… Imaju VAR, lepo mogu sve da provere. Žao mi je što su svi akteri bili na kraju manje važni od arbitara. – istakao je Milivoje.

U vezu sa Partizanom dovodi se i njihov izdanak i nekadašnji defanzivac Mančester sitija, Matija Nastasić, Ćirković je poručio da je blizu.

-Svi igrači koji su stigli deluju jako dobro. Imali su mnogi ponude i drugih klubova i to je uticalo da ne budu ranije sa nama. Da su stigli pre 15 ili 20 dana sve bi bilo mnogo bolje. Imamo sad ovu nedelju pred nama da se uigraju. Saldanja je odmah dao gol, Nikolić je igrač poteza, Severina je pokazao da ima kvalitet, ali je još nespreman. Natho je dao gol i namestio jedan, promašio je penal, ali takvij je dao hiljadu. Nedostaje nam jedan igrač na poziciji štopera. Čekamo Nastasića, blizu je. – naveo je.

Potom se osvrnuio i na Crvenu zvezdu.

-Realne stvari su da se naši igrači bore do poslednjeg kola, do poslednjeg atoma snage. Zvezda ima budžet kakav ima, ima dobar tim, dovela je kvalitetne igrače. Partizan mora da raste kao ekipa. Potrebna je i podrška naših navijača. Hvala im što su bodrili momke svih 90 minuta i što su ih ispratili aplauzom posle meča sa TSC jer su prepoznali da se ekipa bori. Nadam se da će tako da bude i na narednim utakmicama. – zaključio je Milivoje Ćirković.

70
15

4 Komentara

  1. Jadni je to klub koji se raduje nameštenim titulama. Zvezdana Terzića trajno odstraniti iz Srpskog fudbala. Njegova biografija je oblatila Zvezdino ime trajno. Od šampiona Evrope, napravio je šampinjone za smejanje.

    4
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter