0
Domaći fudbal

Peter Olayinka Oladeji (C) celebrates after scoring a goal with Peter Olayinka Oladeji, Marko Stamenic, Kings Kangwa, Stefan Mitrovic and Mirko Ivanic during the Friendly match prijateljski mec between Crvena Zvezda and AFC Fiorentina at stadium Rajko Mitic (Marakana) on July 26, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

TRNOVIT PUT GA DOVEO DO ZVEZDE: „Hteli su da me kidnapuju u Albaniji, preživeo sam pakao!“

Objavljeno: 30.07.23 u 08:34

Preživeo je pravu golgotu

Fudbalska scena pamti sjajne transfer priče, ali retko koja je tako inspirativna kao što je put koji je prešao Piter Olajinka, novo pojačanje Crvene zvezde, iz praške Slavije. Od trenutka kada je zakoračio na sveto tlo Marakane, postalo je jasno da će ovaj igrač biti ključni adut ne samo u domaćim takmičenjima, već i u Ligi šampiona, gde će Crvena zvezda predstavljati Srbiju na najvećoj evropskoj fudbalskoj sceni.

Međutim, retko ko zna kakav trnovit put je Piter Olajinka prošao pre nego što je stigao do ove tačke u karijeri. Njegovu fudbalsku priču obeležile su velike teškoće i nepredvidivi preokreti.

Sa samo 17 godina, Piter je napustio svoju domovinu Nigeriju i otisnuo se u nepoznate fudbalske vode Albanije. Tamo se pridružio klubu Bilis, gde je igrao za minimalnu platu od svega 100 dolara mesečno. Snažna volja i istrajnost odvele su ga i na severni Kipar gde je bio na pozajmici, učeći i napredujući kao igrač.

Međutim, iako je Piter pokazivao veliki potencijal, život mu nije bio naklonjen. Uprkos trudu i borbi na terenu, odlučio je da se vrati u Albaniju. Ali tu je nastupila sudbinska prekretnica i loše iskustvo koje je obeležilo njegovu mladost.

Hteli su da me kidnapuju – počeo je Olajinka intervju za „Sportal“.

Bila je to teška noć. Došao sam sa severnog Kipra, dogovorio da pređem u Kukeši, ali su mi rekli da ne mogu da igram za taj tim, već za Skenderbeg. Te noći su došli po mene, Kukeši je znao da će i iz rivalskog kluba doći, ali su iz Skenderbega bili brži i poveli me sa sobom

Dok je pričao sve ovo imao je širok osmeh, ali kada mu se to dešavalo bio u skroz suprotnom raspoloženju. Bojao se za život i kroz glavu su mu prolazile svakakve misli.

Bio sam uplašen jer sam bio u Albaniji. Kasnije sam se plašio da bi mogao neko da me napadne na ulici jer sam potpisao za druge. Bio sam preplašen, noću nigde nisam smeo da idem.

Uspeo je sa svime time da se izbori i kasnije obezbedi milionski transfer u Gent.

Imao sam težak početak jer igrati u Albaniji je bilo veoma, veoma teško. Taj put me je učinio jakim jer sam u Albaniji video najgore. Bio sam u paklu, sad ne plašim ničega i samo želim da uživam u ovom vremenu jer sada mogu da kažem da imam mnogo iskustva – priča Olajinka.

34
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter