0
Košarka

FOTO: Twitter/KSS

‘ORLIĆI’ ZA ČAST SRPSKE KOŠARKE: Da li juniori mogu do zlata!?

Objavljeno: 30.07.23 u 19:15

Sve je spremno za večerašnji spektakl u Nišu.

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije do 18 godina večeras igra finale Evropsko prvenstva u Hali ‘Čair’ protiv selekcije Španije od 20:30. ‘Orlići’ su na ovoj smotri pokazali izuzetan kvalitet i pobedili svaku utakmicu do sada.

Prva je na redu bila Česka koju je naša selekcija demolirala rezultatom 113:56, zatim Finska 96:72 i na papiru najteži protivnik u grupi, Slovenija koja je pružala na početku dobar otpor, ali je Srbija ipak slavila 75:64. U nokaut fazi, prva prepreka bila je Danska koju su izabranici Nenada Stefanovića lako prošli rezultatom 107:62.

Možda i najteži protivnik u eliminacionoj fazi bio je Izrael koji ima fantastičnu ekipu sa odličnom logistikom, ali su naši momci na parketu pokazali ko je glavni i trijumfovali rezultatom 83:65. Sinoć su ‘orlići’ izborili plasman u finale pobedivši Nemačku 65:54.

U poslednjem susretu nas očekuje Španija koja ume da bude nezgodan protivnik. Osim Nikole Topića koji igra maestralno čitavo prvenstvo, istakli su se i Bošnjaković, Pavle Nikolić, Aleksa Ristić, ali se kao fantastičan mentor pokazao i selektor Nenad Stefanović. 

Da li će juniori odbraniti čast sprske košarke? Videćemo večeras i da li mogu dokazati da Svetislav Pešić u vezi naše košake nije u pravu? Takođe će pokazati za nešto više od sat ipo vremena. Ovi momci su zaslužili ovo zlato, jer ih krasi izuzetan timski duh, a ko zna, možda uskoro vidimo neke od njih i u A selekciji.

Takođe, velika je zainteresovanost bila oko večerašnjeg susreta, govori i činjenica da su za par sati otišle sve karte.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter