2
Domaći fudbal

during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Vojvodina at stadium Rajko Mitic (Marakana) on July 30, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NOVOZELANĐANIN PREBIO NOVOSAĐANE: Ko zna zna, ne treba adaptacija, a Marakana ima svoju Crnu kapiju!

Objavljeno: 30.07.23 u 23:02

Dobar zadnji vezni, pola tima.

Fudbaleri Crvene zvezde rutinirali su Vojvodinu na svom terenu na otvaranju nove sezone, a tim iz Beograda veliki je favorit bio pre meča, a to zvanje je opravdao ubedljivom pobedom rezultatom 5:0.

Ipak, što se tiče igre na drugom delu terena, Vojvodina je imala nekoliko prilika kada je sve bilo gotovo, a da se Novosađani ne ponadaju ni malo, poturdio se Marko Stamenić.

U verovatno najpoznatijem delu stvoreno na Novom Zelandu, a to je antalogijska trilogija Gospodar prstenova, sa čijim tonovima su crveno-beli i predstavili igrača sa ostvrvske zemlje, postoji nešto što se zove Crna kapija, a to je ulaz u naizgled nedodirljivi Mordor.

Baš to čini Stamenić na sredini terena u ovom uvodnom delu sezone. Deluje kao da vezni fudbaler pokriva sva 73 metra širine terena kada je u pitanju defanziva, a igrači protivničkih ekipa se sada već poslovično odobijaju od njega kada je borba za loptu na sredini u pitanju.

Tako Zezdina Crna kapija apsolutno ne dozvoljava da defanzivna trojka bude ugrožena, i sve što je u njegovoj jurisdikciji praktično biva pokupljeno pre nego što uopšte uspe da se razvije u ozbiljan napad, a trenutno malo ko sumnja da će igrač sa Novog Zelanda biti papreno prodat i da će imati karijeru koja prevazilazi renome Crvene zvezde u ovom momentu.

Bilo kako bilo mali broj veznih fudbalera Zvezde u ovom veku je imao defanzivne karakteristike ovog nivoa, a s tim da je tek nedavno ušao u treću deceniju, Marko može samo da napreduje na Marakni.

 

149
8

2 Komentara

  1. Niste bas tàko trebali potuçi nàsù Vosu seti pa i Ti si poreklom iź Novog Sada, Samo nàpred,BRÀVO MÀRKO

    4
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter