0
AdmiralBet ABA Liga

from left Luka Mitrovic, Filip Petrusev, Ognjen Dobric, Hassan Martin, Nemanja Nedovic, John Holland, Stefan Markovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Fenerbahce Beko Istanbul at Aleksandar Nikolic Hall on April 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ČUDAN RITUAL ZVEZDINOG STRANCA: Svaki put bi pred početak meča kadio svlačionicu sa neobičnim travama!

Objavljeno: 30.07.23 u 10:33

Na svaki mogući način je bio poseban

Džon Holand (34), koji je do skoro bio ključan igrač u sastavu Crvene zvezde, odlučio je da nastavi svoju fudbalsku karijeru u Hapoel Tel Avivu.

Međutim, jedan detalj iz njegovog vremena u srpskom timu ostao je dugo skriven od očiju javnosti – poseban ritual koji je praktikovao pre mečeva srpskog tima.

Sportski direktor Crvene zvezde, Milan Dozet, otkrio je šta je činio Džon Holand pre svake važne utakmice. Holand je imao neobičnu naviku – kadio je svlačionicu tima pre nego što bi igrači izašli na teren. Ovaj tajanstveni ritual ostao je skriven od javnosti sve do sada.

Jednom sam na početku sezone ušao u svlačionicu, igrači su već bili na zagrevanju i vidim neki dim unutra. Znam da niko ne puši, ne znam šta se dešava. Pitam Miću fizioterapeuta šta se dešava i dobijem odgovor da je Holand kadio svlačionicu. Ulazim drugu, treću utakmicu i vidim ga da pali neke trave, ide od jednog do drugog igrača, za sreću. Ceo tim je to prihvatio, doprinelo je to nekoj pozitivnoj atmosferi – ispričao je Dozet u podkastu „Miljanov korner“.

Nije imao veliku minutažu, mada je bilo utakmica u kojima je „eksplodirao“ poput duela sa Olimpijakosom kada je srušio finalistu Evrolige.

Duško odlučuje o tome ko igra, ima on dobar šut i za tri i iz izlaznih kretnji, problem je bio što na toj poziciji nije mogao da se trpi igrač koji slabije igra u odbrani. Zato su Lazarević i Lazić više igrali, zato je imao manju minutažu. Najpozitivniji je bio na treningu, davao maksimum i stvarno sam pozitivno iznenađen. Imao je i specifičan pozdrav sa svakim saigračem.

Prokomentarisao je i njegov odlazak, kao i transfer Bena Bentila i Hasana Martina koji su otišli u Japan.

Džon je otišao u Hapoel, Ben i Hasan u Japan. Kada smo tražili pojačanja prošle sezone, oni su bili najbolje opcije koje smo imali u tom trenutku. Holand je igrač neverovatne energije, videlo se to na nekim mečevima u ‘Pioniru’. Ne igra 5-6 utakmica, sedi sa strane i onda publika traži od Duška da ga uvede u igru. Prepoznali su i navijači njegovu pozitivnu energiju – zaključio je Dozet.

4
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter