0
Košarka

FOTO: Boston Celtic

BOSTON POMERA GRANICE: Slavni klub u par dana potrošio 642 miliona dolara na dva potpisa!

Objavljeno: 30.07.23 u 10:11

Očigledno veruju u svoj tandem

Boston Seltiksi su ove letnje sezone oborili rekord kada je u pitanju zarada jednog košarkaša, potpisavši impresivne dugoročne ugovore sa svojim najboljim igračima. Nakon što je Džejlen Braun postao najplaćeniji košarkaš na planeti sa ugovorom vrednim 304.000.000 dolara, sada ga je u primanjima pretekao njegov klupski kolega Džejson Tejtum, koji je potpisao ugovor vredan čak 338.000.000 dolara za isti period.

Ovaj potez Bostona nije iznenađenje, jer je Tejtum tokom prethodne sezone pokazao izvanredne rezultate i postao jedan od najcenjenijih igrača u NBA ligi. Sa prosekom od 30.1 poena, 8,8 skokova i 4,6 asistencija na 74 utakmice, postao je prva zvezda Seltiksa i ključni igrač ekipe.

Njegova efikasnost i preciznost u šutu impresivni su, postiže visoke procente šuta za dva (46,6%) i za tri poena (35%), dok je njegov procenat sa penala iznosi čak 85,4%. Ove impresivne brojke samo su potvrdile da je Tejtum igrač sa ogromnim potencijalom i da je zaslužio ovaj izuzetan ugovor.

Dvadesetpetogodišnje krilo, koje je Boston izabrao kao trećeg pika na draftu 2017. godine, već ima zapaženu karijeru u NBA ligi sa prosekom od 22,5 poena, sedam skokova i 3,3 asistencije na 439 mečeva u dresu Seltiksa. Takođe, četiri puta je bio učesnik NBA Ol-star mečeva, a ljubitelji ovog kluba s nestrpljenjem i nadom očekuju da će Tejtum predvoditi njihovu franšizu do 18. trofeja u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Uz ovakve talentovane igrače, Boston Seltiksi su postali jedan od najozbiljnijih konkurenata za osvajanje šampionske titule u narednim sezonama, dok Tejtumov rekordni ugovor označava novu eru prosperiteta i ambicija ovog kluba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter