0
Košarka

FOTO: Twitter/@KSSrbije

SRBIJA NE TREBA DA BRINE ZA BUDUĆNOST KOŠARKE: ‘Orlići’ pregazili Nemce i plasirali se u finale EP! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 29.07.23 u 22:23

Sjajna igra naših momaka.

Košarkaška reprezentacija Srbije do 18 godina dočekala je Nemačku u polufinalnom susretu u Hali ‘Čair’ večeras od 20:30 na Evropskom juniorskom prvenstvu. Prvi deo je protekao u ozbiljnoj borbi oba tima, ali je naš nacionalni tim bio za nijansu bolji i na poluvremenu imao prednost od +5 (38:33).

U drugom delu slab početak Srbije, ali su se brzo konsolidovali i nastavili sjajnim partijama, što je rezultiralo plasmanom u finale i zakazan duel sa Španijom. Orlići’ su slavili rezultatom 65:54.

Prva četvrtina:

Prvi napada imali su gosti, ali je Topić presekao lopta, međutim, Nemci vraćaju posed, ali bez poena. U narednom napadu, ponovo Topić uzima loptu imao je sjajan prodor i postiže prve poene za ‘orliće’. Nemačka uzvraća na drugoj strani pogotkom za tri poena.

Ponovo gosti postižu koš i prelaze u vođstvo od 5:2, napravišvi seriju od 5:0. Srbija uzvraća trojom sa strane, Huskicki je bio precizan. ‘Panteri’ su ponovo poveli šutevima sa linije slobodonih bacanja 2/2. Aleksa Ristić je imao priliku da smanji prednost Nemaca i uspeo je šutem za dva poena.

Bolja inicijartivu gostiju koju su ponovo pogodili, ali u narednom napadu Srbije odlično izvedena akcija Ristića Nikolića i ponovo poeni za našu selekciju. Topić je imao odličan solo prodor koji je rezultirao slobodnim bacanjima 2/2. Isti igrač je ponovo imao šuteve sa linije penala i pogađa oba i dovodi svoj tim do egala 13:13.

Orlići’ ponovo dolaze do prednosti od +2 15:13, a mladi Topić je sjano progirao Nikolića koji je odradio lakši deo posla. U narednom napadu poonovo poeni za Srbiju koja je napravila seriju od 4:0. Do kraja prve deonice tim Nenada Stefanovića uspeo je da održi prednost 17:16.

Druga četvrtina:

Na početku druge deonice, ‘orlići’ promašuju šut za tri poeni, a takođe i gosti. Matija Milošević pogađa šut za dva poena, međutim Nemci uzvraćaju istom merom uz šut sa linije penala i dolaze do izjednačenja 19:19. Na drugoj strani Srbije je imala dva slobodna bacanja, a šutirao je Bogoljub Marković i imao polovičan učinak.

Kristijan Andreson ponovo dovodi Nemačku u vođstvo od 21:20, imala je priliku Srbija odmah u sledećem napadu, ali Ristićev šut za tri poena je bio neprecizan. Ponovo ‘orlići’ dolaze do prednosti, a precizan je bio Bogoljub Marković. Nemci su odmah uzvratili trojkom i ponovo dolaze do prednosti od dva koša 26:24.

Ristić je ponovo imao sjajan solo prodor i postiže dva poena. Gosti su uzvratili slobodnim bacanjima a šutirao je Kareckov koji je oba pogodio. Druga četvrtina znatno neizvesnije od prve, gde se igralo koš za koš. Nikola Topić pokazuje da su geni čudi i solo prodorom polaže loptu u koš i smanjuje prednost Nemaca na -1 (33:32).

Nakon tajm-auta gostiju, Topić je imao dva slobodna bacanja, ali je imao polovičan učinak i ponovo je rezultatski egal (33:33). Pavle Nikolić pogađa trojku u stilu Bogdana Bogdanovića i dovodi Srbiju do novog vođstva, a u narednom napadu isti igrač ponovo donosi poene i pravi seriju od 5:0 (38:33).

Do kraja poluvremena, Srbija je uspela da zadrži prednost i na odmor odlazi sa +5 (38:33).

FOTO: Twitter/KSS

Treća četvrtina:

Nakon odmora Srbija je imala napad, a Nemci prave faul, a Mišić je sa linije slobodnih bacanja imao 1/2. Nemača uzvraća preko Kaijla, ali ‘orlići’ vraćaju odmah u sledećem napadu. Nastavlja naša selekcija za dobrom partijom, a Ćurčić je oprobao šut za tri poena i pogodio.

Topić dovodi ‘orliće’ do prve dvostruke prednosti na meču +11 (46:35). Smanjili su Nemci prednost na +7 (46:39) i nakon više od dva minuta bez poena gosti postižu trojku, potom je Stefanović zatražio tajm-aut. Ne tako efikasan deo meča za obe ekipe, dosta promašaja sa obe strane.

Precizniji su bili gosti u ovoj deonici istopili prednost domaće ekipe sa +11 na +3. Konačno pogodak za Srbiju, Bogoljub Marković je imao šut sa linije penala i bio precizan oba puta. Nakon tajm-auta, Nemci su imali dva slobodna bacanja i oba promašili. Probudili su se ‘orlići’ i počeli da pogađaju i ponovo vratili dvovifrenu prednost +12 (57:45).

Četvrta četvrtina:

Nastavljaju tamo gde su stali, a Topić pogađa na početku poslednje deonice. Odlazi Srbija na +17 (62:45) trojkom Bošnjakovića koji je zapalio ‘Čair’.  Igrala je naša selekcija sjano u nastavku, Bošnjaković ponovo pogađa za dva poena uz dodatno slobodno bacanje koje nije pogodio.

Pokušavali su Nemci da stignu veliku prednost Srbije, ali je odbrana ‘orlića‘ bila na visini zadatka. Nakon dužeg vremena bez poena gosti pogađaju dva puta za redom. Do kraja susreta naš nacionalni tim je uspeo da sačuva prednost i plasira se u finale gde će se za zlatnu medalju boriti protiv Španije koja je ranije danas savladala Francusku. 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter