0
Evropske lige

Foto: Printscreen/YouTube

VENGERU OTKRIVEN SPOMENIK: Slavni trener ovekovečen u bronzi ispred stadiona Arsenala! (FOTO)

Objavljeno: 28.07.23 u 21:13

Divna slika iz Londona

Svečanim otkrivanjem bronzane statue legendarnog bivšeg trenera Arsenala, Arsena Vengera, klub je odavao počast nezaboravnoj karijeri ovog francuskog stručnjaka i njegovom trajnom nasleđu u Arsenalu.

Statua, koja prikazuje trenutak kada Venger podiže trofej Premijer lige, visoka je 3,5 metara i postavljena je ispred tribine „North Bank“ na klupskom stadionu.

Tokom svog dugogodišnjeg mandata, Venger je ostvario impresivne rezultate i postao jedan od najuspešnijih trenera u istoriji Arsenala. Osvojio je čak tri titule u engleskoj Premijer ligi i sedam trofeja FA kupa. Vodio je ekipu na 1.235 mečeva i ostvario zapanjujući niz od 20 uzastopnih sezona učešća u Ligi šampiona. Njegova posvećenost, vizionarski pristup igri i strast prema fudbalu ostavili su neizbrisiv trag u srcima ljubitelja Arsenala širom sveta.

Statua je delo umetnika Džima Gaja i predstavlja zasluženu počast jednom od najvoljenijih i najcenjenijih ličnosti u istoriji kluba. Ovaj spomenik sada krasi okolinu stadiona i služi kao svedočanstvo o nezaboravnim trenucima koje je Venger doneo klubu i njegovim navijačima.

Na nadolazećoj utakmici „Emirates kupa“ protiv Monaka, koja je zakazana za sredu, Venger će biti počasni gost kluba. Tom prilikom, imaće priliku da obiđe svoju statuu i još jednom doživi osećaj ponosa zbog svega što je postigao tokom svog rukovođenja timom.

Vengerova statua pridružuje se impresivnoj galeriji spomenika na klupskom stadionu, gde već stoje statue Tonija Adamsa, Denisa Berkampa, Gerberta Čepmena, Kena Frajra i Tjerija Anrija. Njegova figura će zauvek ostati kao simbol izuzetne ere kluba pod njegovim vođstvom i podsećanje na veličanstvene trenutke koje je doneo Arsenalu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter