0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

TRAJKOVIĆ OPTIMISTIČAN PRED START SEZONE: ‘Spremni smo za izazove!’

Objavljeno: 28.07.23 u 15:05

Da li ćemo gledati neki novi Radnički?

Prošlu sezonu bi svaki navijač tima sa Čaira želeo da izbriše iz svog sećanja. Od borbe za Evropu protiv Gzire na kraju su igrali doigravanje za opstanak u najelitniji rang srpskog fudbala gde su bili na korak da ispadnu od Inđije. Nakon što su uspeli da ostanu u eliti, desile su se određene promene, a tu je i novi trener, Nikola Trajković.

Nova sezona Mozzrat Bet Superlige Srbije kreće sutra, a fudbaleri Radničkog će u prvom kolu imati težak zadatak, jer će na Banovom brdu igrati protiv Čukaričkog sutra od 18:55. Šef stručnog štaba Nišlija, Nikola Trajković je rekao da su radili motivisano i kvalitetno u prethodnom periodu.

Ulazimo u prvenstvo maksimalno spremni za izazove pred nama. Razgovarao sam sa igračima, radili smo kvalitetno i motivisano u prethodnom periodu. Pokazali su drugo lice odnosu na ono što sam čuo da je bio slučaj u prethodnoj sezoni. Sa dosta optimizma ulazim u novo prvenstvo, ali, sa druge strane, kao ekipa koja se borila za opstanak, imaćemo poštovanja za sve protivnike ali ih nećemo preceniti. – započeo je.

Dodao je da će pokušati da pobede sutrašnju utakmicu i da je ovo neki novi Radnički.

-Čukarički je imao kvalitetnu prošlu sezonu, u kojoj su izborili plasman u Evropu. Međutim, mi imamo naš cilj, želimo da predstavimo Radnički u nekom drugom svetlu, da pokušamo da pobedimo sutrašnju utakmicu. – naveo je on.

Dotakao se i igračkog kadra.

-Škrbić je suspendovan za naredni meč zbog crvenog kartona u baraž utakmici protiv Inđije. Imamo problem sa Rosićem, koji se žali na povredu leđa par nedelja, tako da neće bit u sastavu protiv Čukaričkog. Mićin takođe kroz pripreme „vuče“ povredu još od prethodne sezone i ne uspeva da u kontinuitetu trenira na visokom nivou. Što se ostalih igrača tiče, svi su spremni, a ja bih želeo da se više pažnje posveti spremnim i zdravim igračima, koji će sutra izneti teret. Onih igrača kojih nema, bez njih se može i mora. – kazao je Nikola.

Govorio je i kako treba da se igra protiv mlade ekipe kao što je Čukarički.

-To je klub u kome sam ponikao, znamo koji su njihovi kvaliteti, ali i nedostaci. Taren je isti kao i svi drugi, navijača gotovo da nemaju, tako da nemamo tu vrstu pritiska. Dao sam instrukcije kako da njihovu mladost i poletnost zaustavimo i na koji način najbolje možemo iskoristiti naše kvalitete i prednosti. – istakao je Trajković.

Pred ovaj susret obratio se i kapiten Radničkog, Saša Marjanović koji je svoje prve fudbalske korake napravio upravo na Banovom brdu.

 -Nakon malo dužeg pripremnog perioda i dodatnih nedelju dana, za koliko je pomeren start sezone, krećemo u utakmice.Želimo da na njima predstavimo sve ono što smo spremali i radili prethodnih mesec i po dana. Kako na sutrašnjem duelu, tako i tokom čitave sezone. – naveo je.

Nadam se da ćemo iz kola u kolo biti sve uigraniji i kvalitetniji, da igramo dobar i organizovan fudbal, i da napravimo bolji rezultat nego prošle sezone i da, ako Bog da, upustimo se u borbu za najviši plasman. Sve što je iza nas, ostavljamo tamo, sada se dobro radi i ovo je prilika da sve probleme rešavamo samo na terenu, dobrim radom, igrom i analizom. Nadam se uspešnoj sezoni. – poručio je Marjanović.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter