0
Fudbal

FOTO: Juventus FC

‘STARA DAMA’ OSTALA BEZ EVROPE: Teški dani za tim iz Torina!

Objavljeno: 28.07.23 u 20:15

Plaćaju ceh prethodne uprave.

Turbulentnu sezonu je imao Juventus. Seriju A su zavrišili kao sedmi, a ispali u polufinalima Lige Evrope Kupa Italije, onda je uprava kluba morala da ode zbog finansijskih malverzacija. Nakon toga, usledio je još jedan udar, a to je oduzimanje čak 15 bodova, koji su im kasnije vraćeni, ali konačnom odlukom su uskraćeni za 10.

’Stara dama’ je trebalo da igra kvalifikacije za Ligu Konferencija, međutim pre izvesnog vremena je klub podneo zahtev da ne igra Evropu naredne sezone, kako bi izbegli kaznu UEFE zbog kršenja finansijskog fer-plejaKonačna odluka evopske kuće fudbala je da Juve bude lišen Evrope, ali će morati da plate i 10 miliona evra.

Takođe, ako se nastavi kršenje ovih pravila, kazna će se udvostručiti. Ovom odluka znači da srpski duo u Torinu Dušan Vlahović i Filip Kostić. neće igrati neko evropsko takmičenje naredne sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter