1
Košarka

Head coach Svetislav Pesic during the FIBA World Cup Qualifier match Serbia and Great Britain at Aleksandar Nikolic hall on Beograd, 2702.2023. (Photo by Srdjan StevanovicStarsportphoto ©)

NOVI PEH ZA PEŠIĆA: Srbija ostala bez još jednog bitnog igrača za Mundobasket!

Objavljeno: 28.07.23 u 22:11

Ni njega neće biti na spisku

Mladi košarkaš Aleksej Pokuševski, član Oklahome Tandera, neće imati priliku da debituje za reprezentaciju Srbije na predstojećem Mundobasketu, kako je prvobitno planirao. Nažalost, povreda je presudila, jer nije dobio dozvolu doktora da trenira sa loptom sve do avgusta.

Sportski žurnal piše da je Pokuševski pretrpeo prelom šake početkom maja, što ga je sprečilo da se takmiči i bori za mesto među 12 igrača koji će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu. Ova povreda predstavlja treći put u poslednjih godinu dana da je mladi košarkaš morao da odsustvuje sa terena.

Osim Pokuševskog, povrede su sprečile i druge značajne igrače da učestvuju na Mundobasketu. Vladimir Lučić i Nikola Kalinić takođe nisu deo tima zbog povreda, a Vasilija Micića i Nikolu Jokića takođe nećemo gledati u dresu reprezentacije na ovom takmičenju. Takođe, još uvek se čeka povrat Ognjena Jaramaza, dok se očekuje da će Stefan Jović timu biti na raspolaganju od ponedeljka.

Ovo je svakako veliki gubitak za reprezentaciju Srbije, budući da je Pokuševski jedan od najperspektivnijih mladih igrača i njegov doprinos na terenu bi svakako bio od velike važnosti. Ipak, ostali igrači će dati sve od sebe da ostvare uspeh na Mundobasketu i ponosno predstave Srbiju u međunarodnoj košarci.

1
6

1 Komentara

  1. Odavno je bilo vreme da ovaj covek ode u zasluzenu penziju.Sve sto se desava u nasoj kosarci,desava se zahvaljujuci njemu i nadmenom Danilovicu.Crno nam se pise.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter