0
Domaći fudbal

Ivica Kralj FK Partizan pocetak prolecnih priprema za - Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Teleoptik on December 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KRALJ OBJASNIO PODRŠKU DULJAJU: „Prihvatio se posla u delikatnom momentu, kada bi retko ko pristao da sedne na klupu!“

Objavljeno: 28.07.23 u 21:33

Crno-beli izlaze iz jednog teškog perioda

Partizan, jedan od najuspešnijih fudbalskih klubova u Srbiji, suočava se sa jednim od najslabijih rezultata u poslednje tri decenije, što je iniciralo jednu od najvećih igračkih revolucija u klubu u proteklim godinama. Svestan problema i potrebe za promenama, klub iz Humske se upustio u rizičan poduhvat rekonstrukcije tima, čime je praktično promenio gotovo celokupnu postavu igrača. Ova rekonstrukcija još uvek nije završena, a Partizan se suočava i sa teškom finansijskom situacijom koja je dodatno otežala proces.

Nakon razočaravajućih rezultata, devet fudbalera je napustilo tim, a klub je već angažovao isto toliko novih igrača u želji da unapredi ekipu i dostigne visoke standarde koje klub i njegove navijače očekuju. Pored toga, Partizan je napravio značajno osveženje u igračkom kadru, okrećući se ka mladim igračima iz sopstvene škole i internacionalcima, verujući da će ova praksa doneti dugoročne koristi klubu.

Trener Igor Duljaj i sportski direktor Ivica Kralj naglasili su da će ovakav pristup ostati deo klupske strategije i u budućnosti, s ciljem razvoja mladih talenata i stvaranja konkurentne i uspešne ekipe.

Sportski direktor Ivica Kralj sumnjičavo vrti glavom, sa podignutom obrvom koja sugeriše sumnju, ali skreće na vedrije teme-prelazni rok koji se zahuktao,

Svi smo posle prošle sezone osećali gorčinu i razočaranje, bili smo svesni da nešto mora da se menja i da to ne može da bude samo “kozmetički” već korenito, temeljno i pratili smo taj impuls trenera Igora Duljaja, koji je u tom momentu već nekoliko meseci radio sa timom. Nekim igračima je ugovor isticao, sa nekima smo se prevremeno rastali, potom smo u prvi tim uveli našu decu iz škole, koju želimo da afirmišemo i uz to angažovali još devetoricu novih fudbalera u svim linijama tima. Isprva nije bilo lako, posle se sve nekako otvorilo, što je i nama dalo “krila” da odradikmo možda i najkloplesniji prelazni rok u poslednjih nekoliko godina, koji još nije okončan. Verujem da ćemo već u Bačkoj Topoli, protiv dobrog tima TSC nagovestiti neku lepšu budućnost – kaže sportski direktor Ivica Kralj.

Navijači Partizana su se nadali promenama posle prošle sezone, ali čini se ni oni najoptimističniji nisu verovali da će rekonstrukcija biti tako velika.

Da odmah napomenem – još nije gotovo. Verujem da su navijači želeli osveženje tima, bili su nezadovoljni i apsolutno ih kao dete kluba i navijač Partizana razumem. Sa druge strane, nadam se najiskrenije da će upravo oni prepoznati ovu našu žrtvu, rizik i želju da učinimo nešto dobro i da će stati uz igrače, uz tim, uz trenera Igora Duljaja, najpre uz naš Partizan. Navijači su oduvek bili naša pokretačka snaga i molim ih da stanu uz tim, da pruže podršku momcima, jer samo zajedno možemo da vratimo klub gde i pripada, na sam vrh. Dok sam igrao imali smo kriznih momenata i svaki put smo zahvaljujući samo njima uspevali da isplivamo. Srećan sam kada su tu, razumem i kada kritikuju, ali Partizan mora da bude iznad svih, iznad svakog piojedinca i mora da ima taj vetar u leđa koji samo oni mogu da donesu. Na kraju krajeva, zbog kluba i navijača smo se i odlučili na radikalne korake ovog leta.

Javnost je početkom leta unapred otpisala Partizan, međutim, sitaucija se polako menja kako koji igrač dolazi i kako se tim pojačava.

Mogu da kažem u svoje, ali sigurno i ime svih ostalih u klubu, upustili smo se u rizik i borbu da napravimo respektabilan tim. Verovatno smo potcenjeni, jer se ljudi vode utiskom iz prošle sezona, ali svako ima pravo da misli šta želi. Ušsli smo u veliki projakat rekonstrukcije, odredili prioritete, doneli i neke teške odluke da bismo stvorili uslove da angažujemo nove igrače, da platimo obeštećenja isšli smo do tačke krajnjim mogućnosti. Nadam se da će navijači to prepoznati i da će stati uz te momke, kojima je podrška jedan od najbitnijih faktora da donesu rezultat.

Klub je sa druge strane stao uz trenera Igora Duljaja.

Naravno da smo stali uz Igora Duljaja, verujemo u njega, rekao sam to mnogo puta, jer se posla prihvatio u delikatnom momentu, kada bi retko ko pristao da sedne na klupu. Bez obzira na rezultat, želeli smo da oseti podršku celog kluba, da mu maksimalno omogućimo stvaranje novog tima. Voleli bismo, razume se, da je moglo odmah da se angažuje 10 igrača i da sa svima prođe pripreme, ali tržište je takvo da smo neke od njih morali da sačekamo. No, opet je sve prilično brzo urađeno i Igor ima maksimalnu podršku svih u klubu da sprovede sve svoje ideje, jer je posvećen, radan i iznad svega veliki partizanovac, koji oseća Partizan kao svoj dom, porodicu, zna šta mu je potrebno da bi bio bolji. Sloga na svim nivoima je važan “začin” u funkcionisanju kompleksnog sistema i zato se nadam da će i navijači prepoznati tu borbu i stati uz trenera i tim.

Kralj ne ostavlja dilemu da je cilj Partizana uvek i zauvek šampionska titula.

Ništa novo neću reći, nama su prioriteti šampikonska titula i Kup. To nije nešto što je rečeno tek tako, niti je novina, tako je od osnivanja kluba, toga smo svi svesni. Važno nam je takođe da se plasiramo u grupnu fazu Lige konferencije, jer Evropa donosi afirmaciju igrača, tima, ali i benefite samom klubu. Mi ne gledamo u tuđe dvorište, ne govorimo ružno, ponižavajuće o rivalima, respektujemo maksimalno sve protivnike, jer to je stvar vaspitanja, osnovne kulture koja se uči u našoj crno-beloj kući, ali na terenu ćemo izaći “na crtu” svima. Moja lična želja je da Partizan igra lep, dopadljiv fudbal u predstojećoj sezoni, da pobeđuje i osvaja trofeje i da na tribinama vidim porodice, kao i naše najvernije navijače. Bude uvek lepih i teških momenata, ali, ponavljam, Partizan je iznad svih nas i nadam se da je ovo sezona u kojoj ćemo se vratiti gde pripadamo – zaključuje Ivica Kralj.

4
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter