0
Fudbal

grobari navijaci fans supporters flags zastave baklje flairs during the Mozzart Super Liga 2022/2023 Play Off match between Partizan and Radnicki 1923 Kragujevac at stadium FK Partizan (JNA) on May 14, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DA LI SE SPREMAJU NOVI SUKOBI HRVATSKIH I SRPSKIH NAVIJAČA: Bed blu bojsi i Torcida uskoro prolaze kroz Srbiju!?

Objavljeno: 28.07.23 u 12:35

Mogli bi da vidimo nemile scene.

Najava potencijalnih susreta između hrvatskih klubova, Dinama iz Zagreba i Hajduka iz Splita, sa grčkim ekipama, AEK-om i PAOK-om, u trećem kolu kvalifikacija za evropska takmičenja, stvara zabrinutost zbog mogućih sukoba između navijačkih grupa.

Delije su već napravile sačekušu navijačima Rijeke, što ukazuje na potencijalni huliganski rat između najjačih navijačkih grupa iz Srbije i Hrvatske.

Ovi susreti su mečevi visokog rizika zbog prisustva ozbiljnih navijačkih grupa na obe strane. Moguće je da gostujući navijači neće biti dozvoljeni na ovim mečevima, ali i dalje postoji opasnost od incidenata.

Navijači Partizana su u bratskim odnosima sa navijačima PAOK-a, dok Delije imaju veze sa navijačima Olimpijakosa, što može dodatno zakomplikovati situaciju.

Podsećamo, jednom je već viđen obračun huligana u Atini, kada su se sukobile Delije i Bed blu bojsi.

Postoji i mogućnost da navijači Dinama i Hajduka putuju kroz Srbiju na ovim mečevima, što bi povećalo rizik od sukoba na autoputu. Prethodno su navijači Hajduka već pravili haos na jednoj benzinskoj pumpi u Srbiji, što je dovelo do masovnih hapšenja.

To se dogodilo pre nekoliko godina, a usledila su masovna hapšenja.

Utakmica između AEK-a i Dinama igraće se 8. ili 9. avgusta, dok će se potencijalni meč između PAOK-a i Hajduka igrati 17. avgusta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter