1
Domaći fudbal

FOTO: Printscreen/YouTube

BEOGRAD DOBIJA VELELEPNO ZDANJE: Srpski Nacionalni stadion će biti prvi u svetu po jednoj stvari! (VIDEO)

Objavljeno: 28.07.23 u 22:55

Sve zanima kako će to izgledati

Beograd će uskoro dobiti jedan od najinovativnijih fudbalskih stadiona na svetu – Nacionalni stadion Srbije, poznat i kao  „Bašta stadion“, koji će se istaknuti svojim jedinstvenim dizajnom i održivim konceptom. Ovaj ambiciozni projekat je osmislio španski studio „Fenvik Iribaren“ koji je dobio zadatak da kreira futuristički stadion sa zelenom i prirodnom fasadom.

Stadion će se prostirati na 32 hektara u delu gradske opštine Surčin, na Surčinskom polju, između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica. Sa kapacitetom od 52.000 gledalaca, Nacionalni stadion Srbije će se istaknuti kao stadion kružnog oblika sa četiri „prstena“, koji će biti pričvršćeni „kablovima“ i prekriveni zelenim, baštenskim površinama. Cilj ovog inovativnog projekta je da stadion bude korišćen 365 dana godišnje, nudeći prostor za različite događaje i aktivnosti.

Nacionalni stadion će se istaći i svojim održivim pristupom energetici. Poseban sistem za hlađenje i grejanje će koristiti toplotu koja nastaje tokom hlađenja za proizvodnju tople vode za grejanje, pružajući efikasno rešenje za održavanje idealne temperature unutar stadiona. Ovaj stadion će postati simbol zelenih inovacija, sa fokusom na očuvanje životne sredine i energetske efikasnosti.

Pored jedinstvenog dizajna i održivosti, Nacionalni stadion Srbije će biti prostran i multifunkcionalan, sa kapacitetom od 4.500 parking mesta i prostorima za slobodno vreme, kafeterijama, restoranima i kioscima koji će ga pretvoriti u živahno i prijatno okruženje za sve posetioce. Ovaj projekat će doneti značajne benefite za grad i njegove stanovnike, pružajući ne samo impresivan sportski objekat, već i zelenu oazu u urbanoj sredini.

Očekuje se da će Nacionalni stadion Srbije, poznat kao „Bašta stadion“, postati ponos Beograda i ikona inovativnosti, balansirajući estetiku sa praktičnošću i komercijalnom osetljivošću. Izgradnjom ovog jedinstvenog stadiona, Beograd će postati domaćin fudbalskih spektakla i događaja za generacije koje dolaze.

13
11

1 Komentara

  1. od kad je vlast najavila da se pocinje graditi, do sada su mogli napraviti 10 ovakvih, a sumnjam da ce uskoro pocti..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter