0
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

BEKAM NAJAVIO POTENCIJALNI POVRATAK NA ‘OLD TRAFORD’: Evo šta je poručio!

Objavljeno: 28.07.23 u 20:52

Ovo bi bilo sjajno.

Čuvena kifla iz slobnog udarca ili kornera, ‘maneken’ njegovog vremena, legenda Mančester junajteda, a danas vlasnik tima iz MLS lige, Intera iz Majamija, Dejvid Bekam. On je prve seniorske fudbalske korake napravio na ‘Old Trafordu’ pod dirigenstkom palicom čuvenog Fergusona. 

Sa Junajtedom je osvojio sve, bio je član čuvene generacije koja je u finalu Lige šampiona 1999. godine u zadnjim trenucima srušila Bajern sa 2:1 i bili na krovu Evrope. Nakon duge avanture u Mančesteru seli se u Real Madrid, a zatim u LA Galaxy gde je pružao sjajne partije.

Igrao je i u Milanu u dva navrata na pozajmici, a MLS ligu podigao na viši nivo. Nakon igračke karijere je osnovao klub pod nazivom Inter Majami, koji se trenutno takmiči u najvećem rangu tamošnjeg fudbala. Ovog leta doveo je Mesija, BuskecaAlbu i napraivo ‘mini Barselonu’.

On je dao zanimljivu izjavu na pitanje da li bi nekada bio vlasnik Junajteda.

-Ima mnogo posla sada ovde i moj primarni fokus je na Majamiju i sve što ide u vezi s tim poslom. Niko me nije pitao u vezi toga, ali pretpostavljam da bilo kakva veza sa Junajtedom u tom smislu bi mi mnogo značila. To bi bio korak unapred. Ko zna? Videćemo šta će biti u narednih nekoliko nedelja i meseci. Nadajmo se da će odluka biti doneta, a da li sam ja na neki način uključen ili ne… U svakom slučaju biću najvijač Junajteda i raditi što i ostali navijači, dolaziti da gledam tim. – poručio je Bekam.

Dotakao se sadašnjeg vlasnika Glejzera.

-Mislim da je vreme da odu. I to pre svega jer navijači to žele. Jednom kad izgubite navijače, posebno u klubu kao što je Mančester junajted, teško je vratiti ih. Očigledno je da su Glejzerovi postigli mnogo, i finansijski, činjenica da pričao o brojkama za koliko je Junajted biti prodati svedoči o uspehu koji su imali. Ali postoji potreba za promenama. Svi smo to videli, svi to znamo. – istakao je on.

Potom je govorio i o Ten Hagu.

-Nisu bila najsjajnija vremena za Junajted na terenu i van njega. Dolazak Erika je doneo svež dah. Morao je da donese neke teške odluke ali je to uradio najelegantnije moguće i tako da ima navijače na svojoj strani. – naveo je Dejvid.

Na kraju je pohvalio Mančester siti.

-Klubu su neophodne investicije, bilo da se radi o trening centru, stadionu, te velike stvari moraju da se urade i promene moraju da se dogode, posebno ako vidite šta radi Mančester siti. Ne radi se samo o tome šta osvajaju. Vidite da oni grade budućnost, ne samo od sezone za sezonu. Imaju stabilnost sa Pepom kome se stvarno divim. – zaključio je Dejvid Bekam.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter