0
Košarka

Dusan Ristic (L) and Aaron Menzies during the FIBA World Cup Qualifier match Serbia and Great Britain at Aleksandar Nikolic hall on Beograd, 2702.2023. (Photo by Srdjan StevanovicStarsportphoto ©)

RISTIĆ VERUJE U USPEH REPREZENTACIJE: „Atmosfera je odlična, svi imamo veliku želju!“

Objavljeno: 27.07.23 u 18:38

„Nema tu više šta da se priča, tako je, kako je.“

Dušan Ristić, srpski centar, govorio je o ambicijama nacionalnog tima nakon što je i zvanično poznato da nekoliko najboljih igrača neće igrati za reprezentaciju na Mundobasketu.

Srbija će biti bez igrača poput Nikole Jokića, Vasilija Micića i Nikole Kalinića na ovom turniru.

Ristić je istakao da je nacionalna selekcija oslabljena, ali da je košarka kolektivni sport i da je atmosfera u ekipi odlična.

– Nema tu više šta da se priča, tako je, kako je. Najvažnije je da mi koji smo se okupili imamo veliku želju da napravimo nešto bolje od rezultata sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva. Atmosfera u timu je odlična, a ključno je kako ćemo se uskladiti na terenu. Ako nam to uspe, biće zaista dobro – počeo je Ristić.

Upozorio je da, iako je tim oslabljen, Srbija i dalje ima šanse za dobar rezultat.

– Ne mogu da kažem da nismo oslabljeni, to je očigledno, ali ne smemo zaboraviti da je košarka kolektivni sport, a timski rad je iznad svega. Postoji mnogo primera pod obručem gde je funkcionalan tim uspeo da nadmaši individualne kvalitete igrača – dodao je Ristić.

Srbija će se na Svetskom prvenstvu takmičiti u grupi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter