0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

„OSETIO SAM LJUBAZNOST NA SVAKOM KORAKU“: Anlivi se predstavio fudbalskoj javnosti u Srbiji!

Objavljeno: 27.07.23 u 19:50

„Ovo je klub koji raste iz sezone u sezonu.“

Čukarički je potpisao ugovor sa francuskim igračem Mateom Anlivijem. On je osmo pojačanje ove sezone, pre njega u klub sa Banovog brda stigli su Nikola Ćalasan, Luka Subotić, Nenad Filipović, Filip Samurović, Vukašin Jovanović, Ze Mario i Nikola Stanković.

Anlivi, koji ima francuski pasoš i neće biti tretiran kao stranac u Superligi Srbije, potpisao je ugovor na tri godine. Igra na poziciji veznog igrača, a rođen je 2. jula 1999. godine. Mateo je i reprezentativac Benina, za tu afričku selekciju odigrao je 16 utakmica.

– Dolazio sam već u Čukarički pre nego što je ekipa otputovala na pripreme u Sloveniju. Imao sam prilike da vidim Beograd, prelep je grad i zaista sam srećan što sam ovde. Radujem se upoznavanju sa novim saigračima, uz želju da ostvarimo ovosezonske ciljeve – kazao je na predstavljanju u novom timu Mateo Anlivi.

Priznao je bivši igrač Dižona da je srpski fudbal novina za njega, ali da se raspitivao o Čukaričkom kad je čuo za interesovanje Brđana.

– Iskreno, nisam mnogo znao o srpskom fudbalu niti o Čukaričkom. Ali, kad sam čuo za interesovanje kluba, naravno da sam se raspitivao. Video sam da je to klub sa tradicijom, uz odlične rezultate u prethodnoj deceniji, prethodne tri godine na trećem mestu na tabeli. Kad sam pre tri nedelje prvi put posetio klub, razgovarao sa direktorima, jasno mi je bilo da ću budućnost graditi u Čukaričkom. Ovo je klub koji raste iz sezone u sezonu, moj lični cilj je takođe da napredujem, tako da nam se ambicije poklapaju.

Podsetio je Anlivi na svoje fudbalske početke.

– Karijeru sam počeo u francuskom Genganu, igrao sam u Nimu u elitnom rangu godinu dana, imao prilike da nastupam protiv velikih timova kao što su Marsej, PSŽ, Lion… Posle dve godine u Nimu naredne dve sezone sam bio u Dižonu. I evo me sada u Čukaričkom – kazao je Anlivi, koji je potom dodao:

– Čuo sam sve najbolje u mom bivšem klubu Genganu o Sikimiću, uverio se da perfektno govori francuski i svakako će mi to pomoći da se što pre prilagodim. Takođe, još nekoliko igrača priča francuski, mada i ja govorim engleski, tako da neće biti nikakvih problema. Trudiću se da naučim i srpski, već znam da kažem „Brate moj“ – našalio se Anlivi.

Na Banovom brdu Anlivi je naišao na porodičnu atmosferu.

– Osetio sam ljubaznost na svakom koraku u klubu, od svih ljudi koji ovde rade. To možda za nekog jesu male stvari, ali mnogo znače igračima koji dođu u novu sredinu.

Na pomen fudbalskog idola, Anlivi je dao brz i kratak odgovor.

– Jaja Ture, ako bih morao da izdvojim jednog.

Konkurencija u srednjem redu je velika, ali Anlivi na to gleda kao profesionalac.

– To je fudbal. Svi radimo za tim, nadmećemo se, trudimo da budemo najbolji. Najbitnija je ekipa, a verujem da ćemo svi dobiti šansu, uostalom biće i mnogo utakmica tokom sezone.

Priznao je Mateo da je igranje grupne faze jedna od stvari koja ga je privukla u Beograd.

– Nisam igrao na tom nivou, nisam imao prilike da nastupim u evropskim kupovima. Biće to novo iskustvo i za mene, i svakako je to jedna od stvari zbog kojih sam došao u Čukarički – istakao je Anlivi.

Iako ima francusko državljanstvo, Anlivi nastupa za selekciju Benina.

– Moj otac je iz Benina, mama je Francuskinja. Igrao sam za reprezentaciju Francuske do 19 godina, ali sam kasnije odlučio da nastupam za Benin. To je bitan deo moje karijere, a zaista uživam da igram za nacionalni tim. Imamo dobre igrače, verujem da će Benin biti još jači u narednim sezonama. Tu su napadač Bresta Stiv Munie, defanzivac Ludogoreca Olivije Verdon… – zaključio je Anlivi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter