0
Domaći fudbal

Damir Sadikovic (C) celebrates after scoring a goal Kolubara v Novi Pazar during the Mozzart Super Liga 2022/2023 match at stadium FC Kolubara on September 19, 2022 in Lazarevac, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ŠTA SE TO DEŠAVA: FSS obustavio disciplinski postupak protiv Kolubare, šta će reći CAS!?

Objavljeno: 26.07.23 u 14:53

Čekamo rasplet čitave situacije.

Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS), predvođena predsednikom Ivanom Nikolićem, donela je odluku o obustavi postupka protiv fudbalskog kluba Kolubara. Ova odluka stavila je van snage prethodno sprovedene mere koje su bile donete samo dva dana ranije, prema informacijama portala MozzartSport.

Međutim, uprkos obustavi postupka, Kolubara se još uvek ne vraća u Superligu jer nije bila uključena u žreb, budući da joj je FSS, putem nadležne komisije, oduzeo licencu. Razlog za oduzimanje licence bio je što klub nije imao minimalnih 2.000 stolica na svom stadionu, a takođe je Savezu dostavio lažne podatke o svom generalnom sekretaru Marti Ristivojević, koja navodno nije bila deo kluba još od kraja maja.

Ovu odluku je donela Komisija za licenciranje FSS. Sa druge strane, disciplinski inspektor je tražio da se Kolubara momentalno suspenduje i prebaci u niži rang takmičenja ili čak vrati u najniži rang, ali iz drugih razloga.

Disciplinska i etička komisija je odmah suspendovala Kolubaru, ali samo dok traje postupak, koji je sada obustavljen. Razlog za obustavu leži u tome što je nakon proučavanja presude Suda za arbitražu u Sportu (CAS), zaključeno da se svi navodi iz tužbe disciplinskog inspektora odnose samo na utakmicu KolubaraSpartak Subotica.

Iako je postupak obustavljen, Kolubara još uvek nema licencu i nije deo Superlige. Da li će se ova situacija promeniti tri dana pre početka nove sezone, zavisiće verovatno od odluke CAS-a, koji bi trebalo da se izjasni o novoj žalbi kluba iz Lazarevca, a ta odluka će biti doneta u četvrtak.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter