1
Tenis

Tennis Tenis Davis Cup Quarter Final Srbija v Spanija Novak Djokovic (SRB) v Albert Ramos-Vinolas (ESP) Nikola Pilic (L) and Srdjan Djokovic Beograd, 07.04.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SRĐAN ĐOKOVIĆ IZJAVOM ŠOKIRAO SVE: Da li je ovo kraj Novakove karijere!?

Objavljeno: 26.07.23 u 12:15

Uživajmo dok gledamo majstora na delu.

Najbolji srspki teniser, Novak Đoković nije uspeo da odbrani naslov na ovogodišnjem Vimbldonu, a u toj nameri zaustavio ga je prvi reket sveta, Karlos Alkaraz 3:2. Nole se izjednačio sa Federerom po broju nastupa u polufnalima na grend.-slem turnirima (46), a imao je priliku da stigne Švajcarca po broju titula na travi (8).

Takođe, Đoković je osvajanjem Rolan Garosa postao teniser sa najviše osvojenih grend-slem titula (23), a šansa za 24. imaće na US Openu. Mnogi se pitaju kako Novak uspeva da igra na takvom nivou sa 36 godina i u čemu je njegova tajna i kada će završiti svoju bogatu karijeru.

Istina je da bi mnogi želeli da mu vide leđa, ali on uporno svojim igrama priča drugačije i ne misli da uskoro okači reket o klin. Upravo o tome kada će se završiti ova lepa priča, govorio je njegov otac, Srđan Đoković, koji je rekao da ovo nije sport, već strašno težak posao.

– Da neki mladi, drugi zauzmu svoje mesto, pa da on polako… Ne da je kraj, ali za jedno godinu i po dana… Moja je želja kao oca, odnosno ja sam mislio da odavno treba da prestane da se bavi ovim strašno teškim poslom. Ovo nije sport, ovo je strašno težak posao, u svakom pogledu i fizički i psihički. Jer on od života ima i dalje vrlo malo jer je on maksimalno posvećen ovom poslu, evo već 30 godina i ne odustaje od toga ni makac. – poručio je on.

9
3

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter