0
Ostali sportovi

FOTO: Privatna arhiva

KIK BOKS SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Nenad Pagonis kandidat za predsednika saveza!

Objavljeno: 26.07.23 u 18:49

Izbor Nenada Pagonisa garancija povratka srpskog kik boksa u svetski vrh

U subotu 29.07. u Kraljevu će biti održana izborna skupština Kik boks saveza Srbije na kojoj će kandidat za novog predsednika biti naš proslavljeni šampion Nenad Pagonis. O svojoj kandidaturi je između ostalog rekao:

„Ovo je logičan nastavak moje karijere. Osetio sam potrebu da se svom sportu odužim i da svo stečeno iskustvo i kontakte upotrebim kako bi nekim novim generacijama obezbedili što bolje uslove za treninge i takmičenja. Verujem da će to doneti i vrhunske rezultate. Kik boks je moj sport, ovde pripadam i hoću da dam maksimum da bi se on što bolje razvijao. Osećam veliku podršku od ljudi koji vode srpske klubove i to mi daje dodatnu motivaciju.“

FOTO: Privatna arhiva

Nenad Pagonis je u sportu od svoje 17 godine. Kao kik bokser osvojio je deset svetskih titula – pet puta amaterski svetski šampion, četiri puta profesionalni i jednom ekipni. Tri puta je bio i šampion Evrope, a boksovao je za najjače svetske organizacije kao što su Showtime i Glorytime u Medison Squer Gardenu. Proglašen je za najuspešnijeg kik boksera svih vremena unutar WAKO federacije koja broji 3 miliona boraca. Dobitnik je i velikog broja značajnih nagrada ( Majska nagrada, Spartakova nagrada,…).

FOTO: Privatna arhiva

„Moj program je da se najzad ujedine razdvojene strane unutar kik boksa u našoj zemlji. Važno je da se poveća budžet i da se taj budžet usmeri tamo gde mu je mesto, a to su takmičari i klubovi. Možda i najbitnije od svega je plan da se u medijskom pogledu naš sport podigne na nivo na kojem nikada nije bio“.

FOTO: Privatna arhiva

Prema rečima Nenada Pagonisa razvoj Kik boksa u Srbiji moguć je samo jačanjem klubova i regionalnih saveza unutar WAKO federacije, pružanjem daleko boljih uslova reprezentativnim selekcijama i realizacijom pravih priprema za učešće na najznačajnijim takmičenjima. „Sve to uz adekvatno ulaganje u stručni kadar kao i unapređenje sistema takmičenja unutar Kikboks saveza Srbije, garantuje da će se naš sport vratiti na staze stare slave“, naglasio je Pagonis.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter