1
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

ČUMIĆ I BATAK JASNI: ‘Nedeljama mislimo samo na APOEL!’

Objavljeno: 26.07.23 u 21:23

Trener Vojvodine Radoslav Batak i ofanzivac Nikola Čumić očekuju težak meč protiv APOEL-a.

Fudbaleri „stare dame“ u četvrtak od 19 časova gostuju ekipi APOEL-a u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije, a Batak i Čumić su optimisti pred ovaj duel.

– Prethodnih nedelju dana dosta smo govorili o našem protivniku i svima je jasno da igramo protiv kvalitetne ekipe koja ima veliko iskustvo u kvalifikacijama u evropskim takmičenjima, u grupnoj fazi, čak i Lige šampiona, i koja ima tri, četiri puta veći budžet od nas. Mnogo je bitna ova prva, sutrašnja utakmica i ja sam to isticao i nekako smo kroz pripreme stalno mislili na APOEL i ovo je za nas veliki izazov i šansa. Uz sve te njihove karakteristike, ja verujem u naš tim i naš kvalitet. Neće nam biti lako, ali treba da budemo hrabri i disciplinovani i da se ne uplašimo protivnika i verujem da u prvih 20, 25 minuta moramo da budemo iznad svog nivoa. Važno je da na tom početku budemo koncetrisani i fokusirani jer to može da odredi dalji razvoj. Čekaju nas i teški vremenski uslovi, tako da moramo da budemo na maksimalnom nivou kako bismo odgovorili svim tim izazovima – rekao je Batak.

FOTO: FK Vojvodina

Nikola Čumić se složio sa trenerom Batakom i poručio da veruje u pozitivan ishod.

– Spremali smo se dugo za ovaj meč više od mesec dana, imali smo dovoljno vremena da analiziramo i skautiramo ekipu APOEL-a. Svesni smo da se radi o kvalitetnoj ekipi koja poseduje izuzetne individualce. Poštujemo našeg rivala, ali mi s nestrpljenjem očekujemo ovaj meč i želimo da se pokažemo u što boljem svetlu. Sutra je prvo poluvreme, mi želimo da ostvarimo pozitivan rezultat i da pred našim navijačima obezbedimo plasman u naredno kolo. Verujemo u to što radimo i verujemo da ćemo uspeti u tome – rekao je Nikola Čumić.

Trener Batak se osvrnuo i na teške vremenske uslove koji su dočekali Vojvodinu u Nikoziji.

– U Novom Sadu nas su nas dočekali približni vremenski uslovi kao što su ovde, zato sam i naglasio da je bitan taj početak, dok telo ne dostigne tu radnu temperaturu i da se na neki način aklimatizujemo. Ni na Pohorju nije bilo toliko sveže, bilo je i vrućih dana, ovde je za nijansu teže, ali to su te okolnosti na koje ne možemo da utičemo i verujem da ćemo fizički biti spremni da odgovorimo na zahteve – rekao je Batak.

FOTO: FK Vojvodina

Šef struke „stare dame“ smatra da promena trenera na kraju prošle sezone, kada je Vladana Milojevića zamenio Sa Pintu, neće mnogo uticati na kiparski tim.

– Svaki trener donosi nešto svoje i to je ono što smo skautirali tokom priprema. Njihova ekipa je praktično ostala na okupu, svi ti igrači koji su tu imaju te neke svoje stare navike i karakteristike kao i prethodnih sezona i ne verujem da bi bila velika razlika da je bilo koji trener na klupi – ističe Batak.

Za kraj, Batak je potvrdio da Voša ima kadrovskih problema, pošto Filip Malbašić i Asmir Kajević nisu u protokolu za ovaj meč, dok su Vukić i Radulović roviti.

– Imali smo malih problema po dolasku u Novi Sad, pred generalnu probu Malbašić je osetio bol u tetivi iznad kolena, Kajević je takođe osetio bol u mišiću i on je u poslednjoj fazi oporavka. Imamo Vukića koji se vratio pre tri dana i nije spreman, dok je Radulović dobio udarac protiv Borca, iako smo se nadali da će posle nekoliko dana biti dobro, situacija nije najbolja. Imamo tih kadrovskih problema, ali svi smo radili od prvog do poslednjeg dana i za sutra su nam potrebni 100% spremni igrači. Vremenski uslovi će zahtevati vrlo verovatno i svih pet izmena i zato će nam svaki igrač biti bitan – naglasio je Batak.

1
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter