0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TUŽNE VESTI IZ NOVOG SADA: Vojvodina ostala bez člana šampionske generacije, preminuo legendarni fudbaler Stare dame! (FOTO)

Objavljeno: 24.07.23 u 22:20

Klub se odmah oglasio putem saopštenja!

-Sa tugom i žaljenjem primili smo vest da je preminuo Vladimir Savić, dugogodišnji član FK Vojvodina i član prve šampionske generacije – navodi se na zvaničnom sajtu Stare dame. 

FOTO: FK Vojvodina

 

Vladimir Savić je rođen 7. novembra 1943. u Noćaju kod Sremske Mitrovice.

Fudbalsku karijeru započeo je u FK Podrinje iz Mačvanske Mitrovice. Nakon toga igrao je u Sremu iz Sremske Mitrovice. Od 1963. do 1965. bio je igrač Mačve iz Šapaca, a u Vojvodinu dolazi 1965. godine, gde je nastupao sve do 1973. god godine.

Član i standardni igrač FK Vojvodina bio je punih osam sezona i za to vreme odigrao je 207 takmičarskih utakmica i postigao je 20 golova, a igrao je na poziciji ofanivnog veznog igrača.

Nakon Vojvodine otišao je u inostranstvo, gde je od 1973 do 1975. bio igrač nemačkog Manhajma. Profesionalnu fudbalsku karijeru završio je u FK Crvenka u sezoni 1975/76.

Kao trener bio je šef stručnog štaba FK Vojvodina u sezoni 1985/86, a kasnije je u nekoliko navrata bio i pomoćni trener prvog tima. Dugi niz godina radio je u mlađim kategorijama, u Omladinskoj školi FK Vojvodina.

Od osnivanja Sekcije Veterana FK Vojvodina bio je aktivni učesnik sa svojim drugarima veteranima na sastancima i druženjima.

-Porodici i rodbini pokojnog Vlade Savića FK Vojvodina i Sekcija veterana FK Vojvodina izražavaju svoje duboko i iskreno saučešće – poručili su na sajtu crveno-belih. 

Komemoracija povodom smrti Vladimira Savića biće održana u sredu od 12 časova u „Pres“ sali stadiona „Karađorđe“, a sahrana je od 14.15 na Novom Groblju u Novom Sadu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter