0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

SRBIN VERUJE U IZNENAĐENJE PROTIV HRVATA: ‘Ne očekujem provokacije u Zagrebu! Voleo bih da se vratim na Marakanu i probudim najlepše uspomene!’ (FOTO)

Objavljeno: 24.07.23 u 21:20

Težak zadatak za šampione Kazahstana!

Fudbaleri Astane pokušaće ovog leta da režiraju pravu senzaciju i domognu se grupne faze Lige šampiona. Prvak Kazahstana je najpre eliminisao Dinamo iz Tbilisija, a sada je fokus na susretu sa velikim favoritom, Dinamom iz Zagreba.

Hrvatski velikan dočekuje Astanu na ‘Maksimiru‘, u utorak od 20 časova, a za ‘Kurir‘ je govorio nekadašnji vezista Crvene zvezde a danas uzdanica kazahstanskog tima – Dušan Jovančić. 

FOTO: STARSPORT

 

– Imali smo dugacak i naporan put. Na vreme smo došli u Zagreb. U nedelju smo stigli, kako bismo imali dosta vremena da se odmorimo i adaptiramo na drugu vremensku zonu. Znate i sami za „džet-leg“ i razliku u vremenu između ovog dela Evrope i Kazahstana.

Za kazahstanski tim nastupa čak šest fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije. 

– Ima nas dosta, ali ne mislim da je to, niti prednost, niti mana. Pored mene, tu su Josip Condrić, Aleksa Amanović, Žarko Tomašević, Stjepan Lončar i Marin Tomasov.

Na pitanje da li kao bivši as Zvezde očekuje provokacije u Zagrebu Jovančić je kratko poručio:

– Nisam razmisljao o tome, ali svakako očekujem da sve prođe u najboljem redu.

U slučaju da Astana eliminiše Dinamo naredni rival je ekipa AEK-a iz Atine. 

– Dinamo je već godinama stalni učesnik evropskih takmičenja. Poseduju veliki kvalitet i znamo da će biti izuzetno teđak dvomeč. Nadamo se prolasku u 3. kolo i sigurno se nećemo predati unapred.

Dušan ističe da bi voleo da se sretne sa Crvenom zvezdom u grupnoj fazi elitnog takmičenja. 

– Ispunio sam svoju veliku želju da u Zvezdi igram Ligu šampiona i to dva puta. Kada bismo sada bili na suprotnim stranama, verujem da bi osećanja bila pomešana. Svakako bi bilo lepo vratiti se na Marakanu, makar kao protivnik i odigrati još jednu sezonu Lige šampiona.

Jovančić i dalje pomno prati partije crveno-belih. 

– Naravno da pratim Zvezdu. Klub je mnogo napredovao, svake sezone se igra Evropa, sada i direktno Liga šampiona. Za razliku od pre, kada smo počinjali od prvog kola. Finansijski je Zvezda mnogo ojačala. Kako mi se sada čini, ove sezone imaju potencijal da naprave neke velike rezultate.

21
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter