0
Košarka

FOTO: Starsport

PEŠIĆEVO OBRAĆANJE SRBIJI: Evo šta slektor ima da kaže o narednom Svetskom prvenstvu!

Objavljeno: 24.07.23 u 16:25

Selektor se oglasio.

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, oglasio se danas povodom predstojećeg Svetskog prvenstva, a imao je da kaže sledeće.

– Radujem se da počinjemo sa pripremama za Svetsko prvenstvo. Želim da se zahvalim svim momcima koji su učestvovali u kvalifikacijama koje su bile dosta izazovne. Znamo koliko je to bilo izazovno i komplikovano. Mi sa pripremama počinjemo 28. jula. Dane do zvaničnog početka iskoristićemo da se vidimo, obavimo sve aktivnosti i obaveze prema sponzorima, da izvršimo sva moguća zdravstvena testiranja i preglede, da igrači koji se nalaze pod pritiskom povreda i dugih sezona, budu što pre spremni za pripreme.

O otkazima kaže sledeće.

– Na tom spisku nije Lučić koji je u junu imao operaciju, kao ni na Kalinića ne računamo koji nas je obavestio da ne može da prihvati ovu akciju iz mentalnog i fizičkog opterećenja. Mitrovića smo želeli, ali je i on zamolio da ga ovog leta oslobodimo jer bi želeo da sanira povrede. Micić je zamolio da ove godine preskoči, jer je imao niz povreda i tešku sezonu. potpisao je novi ugovor. Morao je da ostane tri nedelje u Americi i obnovio povredu ramena. Sa Jokićem je obavljeno nekoliko razgovora. To su bili najbolji razgovori koje sam imao sa igračima koji ne mogu da privhate poziv. On nije ni fizički ni mentalno spreman, istrošio se i nije spreman da preuzme odgovornost kakva se od njega očekuje.

Za njega još nemamo dozvolu. Isto je imao povredu ramena, trenutno je na lečenju u Atini. Nadamo se da će njegov doktor utvrditi da je spreman. Jović ima problem u familiji, on bi se stavio na raspolaganje ukoliko u familiji bude sve kako svi želimo da bude – selektor o Alekseju Pokuševskom.

Pripremni plan je sledeći.

Planirano je da odigramo tri trening utakmice sa Bosnom i Hercegovinom i Poljskom kod nas u Beogradu, i sa Crnom Gorom u Podgorici. Potom tri zvanične utakmice, 16. avgusta u Areni protiv Portorika, dve utakmice u Kini. Taj program završavamo 21. a dan kasnije letimo za Manilu. Prva utakmica nas očekuje 26. avgusta.

 

Srbija će svoje mečeve u grupnoj fazi igrati protiv Južnog Sudana, Kine i Portorika na Filipinima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter