0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

NAJTEŽA PREPREKA DO SADA: Evo gde i kada možete gledati utakmicu Srbija – Italija!

Objavljeno: 24.07.23 u 20:20

Veliki izazov za Orlove!

Posle pobede na reprezentacijom Japana u osmini finala 16:10 srpska vaterpolo reprezentacija u utorak u 9.30 igra susret četvrtfinala sa svetskim vicešampionom Italijom. Bez sumnje za Srbiju je to jako težak ispit, ali niko u našem taboru i ne pomišlja na belu zastavu.

Prenos meča obezbeđen je na Prvom kanalu Radio-televizije Srbije. 

Apsolutno je jedinstven stav da Italija pripada reprezentacijama najviše klase ali je isto tako nepodeljeno mišljenje da Srbija ima šta da traži u ovom duelu, posebno posle igara sa Crnom Gorom i Južnom Afrikom.

Italija je skup sjajnih pojedinaca koje predvodi najbolji igrač za prošlu godinu Di Fulvio. Ništa slabiji nisu Fondeli, Del Lungo, Di Soma, Veloto, Ečenike… Vodi ih iskusni trener Alesandro Kampanja od 2009. i pod njegovim rukovodstvom je Italija bila prvak sveta 2011. i 2019.

– Turnir tek počinje, mi iskusniji reprezentativci to najbolje znamo. Svaki četvrtfinalista ima pravo da se nada. Italija ima kvalitet nema priče, dugo igraju zajedno. Forsiraju vaterpolo sa kontaktima i uplivavanjima. I dalje je lopta u našem dvorištu, sve od nas zavisi. Ako bude kvaliteta u odbrani možemo očekivati neizvesnu utakmicu i ako završnica bude egal onda možemo i da pobedimo – rekao je Branislav Mitrović, najiskusniji igrač u našem timu a koji je sa Italijanima odigrao veliki broj značajnih utakmica.

Italijane odlično poznaje i kapiten Nikola Jakšić. Pamti duele na debiju u Bergamu pa velike pobede u Kazanju, Riju i Tokiju.

– Rekao sam posle Španije da će forma biti sve bolja. Protiv Crne Gore smo loše počeli ali smo se vratili dok smo protiv nezgodnog Japana sve vreme kontrolisali utakmicu. Nemam da kažem nešto novo kada je Italija u pitanju. Jedan od kandidata za medalju, imaju zaista vrhunske igrače u timu. Nismo bez šansi, ako uđemo kako treba, pokažemo maksimum možemo da se nadamo pobedi.

Jedini srpski igrač koji igra u Italiji je vaterpolista Breše Đorđe Lazić:

– Pobede protiv Crne Gore i Japana nam mnogo znače mentalno.Italija je svakako kvalitetan sastav. Tu su zaista vrhunski pojedinci. Igraju brzo sa dosta plivanja, forsiraju duele ali ako se spremimo na najbolji način, ako uđemo kako znamo imamo realne šanse da pobedimo.

Italija je odmornija. U grupi je imala lak posao, zatim nekoliko dana pauze. Srbija je sa druge strane potpuno u takmičarskom pogonu spremna da da sve od sebe kako bi pobedila velikog rivala.

9
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter