0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DEGENEK: ‘Zvezda se sprema za napad na prva dva mesta u grupi! Ja verujem da je proleće u Evropi realno!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.07.23 u 15:50

Veliko pojačanje za crveno-bele!

Sinonim za uspehe srpskog šampiona, Crvene zvezde, Miloš Degenek,  po treći put zadužio opremu voljenog kluba i potpisao dvogodišnji ugovor uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana.

FOTO: STARSPORT

Reprezentativac Australije se najpre obratio prisutnima, a potom je odgovarao na pitanje novinara. 

-Za mene bi bio uspeh, van duple krune, da Zvezda ne završi grupnu fazu u decembru. Da prođe grupu. Klub se sprema da se bori za 1. i 2. mesto. To me raduje. Naravno, LŠ je nešto što je van svakog nivoa gledano finanijski. Fudbal je fudbal, videli ste na SP koliko su Maroko i Hrvatska dogurali. Zato je za mene taj cilj da prezimimo i da na pravimo nešto što niko ne očekuje. Mnogi misle da će biti teško i da će biti blamiranje, ali ja ne verujem u to. Da sam verovao, ne bih došao.

Defanzivac je otkrio da je sada malo drugačije u odnosu na prethodne mandate, iskusniji i kao čovek i kao fudbaler. 

– Sad sam malo drugačiji, ponašam se drugačije i igram. Donosim neki drugi mentalitet, igrao sam na SP. Dosta sam iskusniji, to SP me je promenilo,. Ti govori u svlačionici, mečevi protiv Argentine, Danske, Francuske… Verujem da sam bolji nego u oba mandata. Vreme će pokazati, najbolji je sudija. Ja ću se maksimalno trudii da budem bolji – istakao je Miloš, a potom je sa oduševljenjem pričao o sistemu igre koji zahteva i forsira Barak Bahar: 

– Evo, naježio sam se kada sam gledao mečeve u Rusiji. Klubje tako trebalo da igra i pre pet-šest godina. Visoko, da igra presing. Ovo je mnogo lakše, to je moderan fudbal. Tako se igra. visok presing jedan na jedan. Kad igraš dva na jedan, onda je „moj je, tvoj je.“ Na kraju ga niko ne uzme i igrač prođe.

Neizbežna tema bila je i odlazak kvalitetnih fudbalera u Saudijsku Arabiju.

– Kad sam ja odlazio, svi su se smejali. Sad odjednom ode Ronaldo, pa ode celi fudbalski svet. Naravno, ne poredim se sa Ronaldom. Biće jako izazovno igrati tamo. Ako imaš 20 godina ne bih preporučio da se ide u Arabiju, ako imaš 26, 27 ili 30, ja bih te spakovao i ispratio na aerodrom.

 

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter