1
Domaći fudbal

FOTO: Zenit

ZVANIČNO: Strahinja Eraković u Zenitu – Crvena zvezda se emotivnom porukom oprostila od svog ‘deteta’!

Objavljeno: 23.07.23 u 12:50

Nagađanjima je došao kraj.

Mnogo se prethodnih nedelja govorilo o tome gde će svoju karijeru nastaviti Strahinja Eraković. Dok su jedni govorili da će u Spartak iz Moskve, drugi su pak bili sigurniji da će to biti Zenit.

Mladi štoper danas je ozvaničio svoju saradnju sa timom iz Sankt Petersbruga. On je potpisao ugovor na četiri godine uz mogućnost produženja na još jednu. U Zenitu će nositi dres sa broj 25 na leđima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FC Zenit (@zenit_spb)

CRVENA ZVEZDA SE OPROSTILA OD ERAKOVIĆA

Zvezdaškoj publici najbrže i najdublje u srce uđu fudbaleri koji su ponikli u našem klubu i koji su prve fudbalske, ali i životne korake napravili u crveno-belom dresu. Takav je bio početak Strahinje Erakovića, koji će se nakon 13 godina oprostiti od Crvene zvezde, barem za sada, jer Zvezdina deca ostaju Zvezdina do kraja života. Popularni Čupa je 2010. godine došao u Crvenu zvezdu kao devetogodišnjak, prošao kompletnu Omladinsku školu našeg kluba, dočekao da obuče najdraži dres kao prvotimac i da ga nosi na 139 mečeva, osvoji tri vezane duple krune, dva puta prezimi u Evropi… Sve što je Eraković doživeo na Marakani, san je svakome ko voli fudbal i našu Zvezdu.

Strahinja Erakovic Serbia – Norway, UEFA Nations League June, 2. 2022. Belgrade, Serbia.
2.6.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sada, Čupa ima 22 godine, najtalentovaniji je srpski štoper, standardan je prvotimac i jedan je od najtrofejnijih fudbalera Zvezde u 21. veku. Debitovao je protiv Novog Pazara, 1. avgusta 2020. godine u pobedi Zvezde od 3:0. Ustalio se u timu Dejana Stankovića, a možemo reći u sezoni 2021/22 pored Aleksandra Dragovića postao nezamenjivi šraf u istorijskoj sezoni za naš klub. Veliki dan za Čupu desio se 30. septembra 2021. godine, kada je je sa 20 godina i devet meseci postao drugi najmlađi predvodnik ekipe u 21. veku kada su u pitanju mečevi na međunarodnom nivou.

Poslednji meč, Strahinja Eraković je odigrao protiv Fenerbahčea u okviru „Pari kupa“, i oprostio se – trofejem! Iako je do sada u crveno-belom dresu odigrao čak 107 takmičarskih, odnosno 32 prijateljska meča, verujemo da ovo nije kraj priče između Čupe i Crvene zvezde, jer Zvezdino dete ostaje srcem na Marakani ceo život. Hvala na svemu, srećno u nastavku karijere, a vrata stadiona „Rajko Mitić“ su ti uvek širom otvorena, Čupo!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

8
0

1 Komentara

  1. Zeleo bih da se ostvari, poseduje ogroman potencijal ali, nazalost, nece imati minutazu u Zenitu. Vratio se Mario Fernandes, koga Semak takodje vidi kao centralnog defanzivca, posebno u sistemu sa 3 pozadi. Otvara nove mogucnosti ekipi ,jedan od vrhunaca karijere jeste svakako SP 2018 , kada je iako brazilskih korena nastupao za repressntaciju Rusije.
    Neuporedivo bolja opcije za Milosa jesu Krasnodar I Spartak. U svakom slucaju, potrebno je da ode na pozajmicu odmah.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter