0
ATP

FOTO: STARSPORT

TENISKI STRUČNJAK O ĐOKOVIĆU: ‘Njegov rivalitet sa Nadalom i Federerom doveo ga je do njegove vrhunske igre!’

Objavljeno: 23.07.23 u 19:10

Dotakao se i o motivaciji srspkog tenisera.

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković je imao priliku na minulom Vimbldonu da se udalji od Rafaela Nada Rodžera Federera po broju grend-slem titula i da se izjednači sa Švajcarcem po broju titula na travi (8), ali ga je u toj misiji zaustavio čudesni Karlos Alkaraz.

Prvi reket sveta je savladao Novaka u epskom i dramatičnom meču rezultatom 3:2 i tako osvojio svoj drugi grend-slem i pokazao da je izuzetan talenat. Takođe oborio je Federerov rekord po broju odigranih polufinala na grend-slem turnirima (46). Rodžer je završio karijeru, Nadala nema duže vreme zbog povrede, a i najavio je povlačenje sledeće godine, tako da je to staro rivalstvo može se reći završeno.

Dolaze mlade generacije, a predvodnik je definitivno trenutno prvi reket sveta, Karlos Alkaraz koji igra fantastično i pretendira da ispište istoriju belog sporta. O svemu tome, pričao je teniski stručnjak koji nekada radio sa velikim teniskim imenima poput Borisa Bekera, Gaela Monfisa, Ernesta Gulbisa, a to je Gunter Bresnik.

On je rekao da će Novak izgubiti motivaiciju kada nestane redovno nadmetanje sa Rodžerom Rafom.

– Imam teoriju da je njegov rivalitet sa Nadalom, Federerom, pa čak i sa Endijem Marijem, dovelo do njegove vrhunske igre. Tu podrazumevam i ostale, naravno. Ne samo kada se radi o mečevima, nego između mečeva, u pripremi i treningu. Ovaj rivalitet se ne može odnositi na Karlosa Alkaraza. Uvek sam govorio da će Đoković da izgubi motivaciju kada nestane redovno nadmetanje sa Rodžerom i Rafom i kada osvoji 23. Grend slem. – istakao je Gunter.

Dotakao se i Alkaraza i naveo da mu lako padaju mečevi sa starijim rivalima.

– Alkaraz, sa druge strane, igra rasterećeno i čini se da mu lako padaju mečevi sa starijim rivalima, onima koji su u opadanju i zalasku karijere. – naveo je Bresnik.

1
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter