0
Košarka

FOTO: FIBA

SRBIJA POBEDILA I FINSKU: U18 selekcija sutra protiv Slovenije za prvo mesto u grupi!

Objavljeno: 23.07.23 u 22:41

Još jedan trijumf naše selekcije.

Muška U18 reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Nišu. U drugom kolu takmičenja po grupama naš tim bio je bolji od Finske – 96:72 (19:12, 21:17, 24:25, 32:18)

U poslednjem kolu, sutra od 20,30 časova, Orlići igraju protiv Slovenije. Biće to direktan okršaj za prvo mesto u grupi, do sada neporaženih rivala.

Tim koji vodi trener Nenad Stefanović, kontrolu nad utakmicom preuzeo je već polovinom prvog perioda. Bili su Orlići konkretniji na obe polovine terena, držali prednost na svojoj strani, neretko vodili i dvocifrenom razlikom, da bi se u poslednji period ušlo se sa deset poena prednosti za Srbiju – 64:54.

Ipak, Finska nije planirala da odustane od borbe za veliku pobedu. Međutim, svaki nalet skandinavskog tima, Orlići su uspeli da odbiju. Pa i taj početkom poslenjeg prioda. Tada je Nikola Topić pogodio iz sjajog prodora, pa još atraktivnija blokada Filipa Jovića, novi poeni Topića – ovog puta sa penala. Nizale su se akcije kojima je naš tim držao distancu.

FOTO: FIBA

I dalje to nije bio kraj. Finska je uspela da spusti i na 67:62, u 33. minutu. Selektor Stefanović je reagovao minutom odmora. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina, Orlići su i taj nalet rivala prekinuli. Međutim, samo na trenutak. Jer je rival potom uspeo da priđe i na minus četiri – 69:65.

Đorđe Ćurčić – poeni uz faul, Andrej Mušicki, dva penala. Dobra odbrana Mušickog, njegovi poeni iz kontre. Brzih 7:0 vratilo je naš tim na plus 12 – 77:65, polovinom poslednjeg perioda. Ispostavilo se da su Orlići tada i definitivno prelomili rezultat. Do kraja su prednost uspeli da sačuvaju, i da slave čak i dosta ubedljivu pobedu.

Najefikasniji u našem timu bio je Mitar Bošnjaković sa 19 poena, dvocifreni su bili još Nikola Topić – 14 poena, uz 7 skokova i 8 asistencije, Pavle Nikolić – 14 poena i 8 skokova i Đorđe Ćurčić 11 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter