0
Košarka

FOTO: KSS

SILOVITA SRBIJA DEMOLIRALA RIVALA: Češka se ‘smrzla’ na -57!

Objavljeno: 23.07.23 u 08:55

Muška U18 reprezentacija Srbije pobedom je startovala na Evropskom prvenstvu u Nišu.

U prvom kolu takmičenja po grupama naš tim je pobedio Češku113:56 (39:9, 28:13, 26:17, 20:17)

Sledeći rival je našeg tima je Finska, sutra od 20,30 časova, takođe u Čairu.

Sve je na ovom meču bilo gotovo već u uvodnih nekoliko minuta. Leteli su Orlići Čairom, leteo je Filip Jović. Zakucavao, šutirao trojke… Upravo je njegovim penalima Srbija povela velikih 18:0 i najavila pobedu. Prvi period završili sa ogromnih 39:9. U prvom poluvremenu ubacili čak 67 poena.

Igrali su izabranici trenera Nenada Stefanovića u jakom ritmu sve vreme. Čak i kada su svi znali kako će se ovaj meč završiti, oni nisu odustajali od agresivne odbrane. Tri za redom ukradene lopte pod košem Češke polovinom drugog perioda najbolje su pokazivale veliku želju našeg tima da se na premijeri pred Nišlijama predstavi u što boljem svetlu.

Za tako dobru odbranu, nagradili su se sigurnim, na trenutke i atraktivnim napadom. Nizali su se atraktivni potezi kao prava pozivnica Nišlijama, koji su ih i sada pozdravili u velikom broju, da dođu i nastave da ih bodre i u nastavku Šampionata.

Naravno, nastavak je bio malo sporiji. Očekivano. Samo se postavljalo pitanje u kom trenutku će prebaciti stotku. Desilo se to šest i po minuta pre kraja, kada je Mitar Bošnjaković pogodio za 100:43.

Nenad Stefanović, selektor Srbije, posle utakmice je rekao:
– Čestitam momcima na pobedi. Super smo reagovali. Bili su mirni, motivisani. Dobro smo otvorili utakmicu, to je bilo najvažnije. Čestitam im još jednom. Okrećemo se sutrašnjoj utakmici.

Kratko se osvrnuo na Finsku.
– Imamo utakmicu od danas kao pripremu, pogledaćemo, spremiti materijal. Isti pristup kao danas.

Najefikasniji u našem timu bio je Filip Jović sa 22 peona, Bogoljub Marković je dodao 21. Dvocifreni su bili još Pavle Nikolić sa 16 poena, Nikola Topić 13, Mitar Bošnjaković 10.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter