0
Atletika

Milica Gardasevic Beograd, Srbija, 15.2.2023. foto: STARSPORT

JOŠ JEDNA OLIMPIJSKA NORMA ZA SRBIJU: Milica Gardašević u Parizu napada 7 metara!

Objavljeno: 23.07.23 u 23:07

Velike vesti za srpsku atletiku.

Milica Gardašević, talentovana skakačica u dalj, obezbedila je mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, nakon što je imala sjajan nastup na Balkanijadi.

Na nedavno održanoj Balkanijadi u Kraljevu, Milica je ostvarila impresivan rezultat – skočila je 6.91 metara, što je njen lični rekord. Ovo postignuće donelo joj je zlatnu medalju, a takođe je ostvarila i olimpijsku normu.

Njen rezultat od 6.91 metara je ove godine treći najbolji rezultat u Evropi i osmi najbolji rezultat u svetu.

Ovo će biti prvi put da Srbija ima dve predstavnice u skoku u dalj na Olimpijskim igrama, jer je i Ivana Vuleta uspela da ispuni olimpijsku normu prošlog petka na mitingu u Monte Karlu.

Takođe, ovo je šesta zlatna medalja za srpsku atletiku osvojena na Balkanijadi.

– Na svakom takmičenju očekujem da dam svoj maksimu, a sezona mi do sada ide vrhunski. Pre svega sada imamo Svetsko prvenstvo u Budimpešti krajem leta, tako da mi je fokus na tome – istakla je Milica i dodala:

– Prezadovoljna sam, ne razmišljam o Olimpijskim igrama. Od sebe očekujem da ostanem zdrava i da odem tamo da napadnem sedam metara.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter