0
Tenis

FOTO: Twitter/@Wimbledon

BIVŠA GREND-SLEM ŠAMPIONKA PORUČILA: ‘Novak će biti najveći teniser ikada!’

Objavljeno: 23.07.23 u 21:15

Govorila je i o njegovoj fizičkoj spremi.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na Vimbldonu i dođe do svog rekordnog 24. grend-slema. U toj nameri zaustavio je ga je čudesni Španac, Karlos Alkaraz koji je i prvi reket sveta. Oni su se sastali u finalu i odigrali zaista fantastičan meč od skoro 5 časova.

Novak je na ovom izdanju Vimbldona izjednačio Federerov rekord odigravši 46 grend.-slem finala, a imao je priliku da se takođe poravna po broju naslova na travi (8). Đoković je inače osvjio oba grend-slema ove godine Australijan Open i Rolan Garos, a narednu priiku imaće na US Openu gde će sigurno dati sve od sebe da postane još nedodirljiviji.

O njegovim uspesima i dostignućima govorila je indijska teniserka, Sania Mirza, rekavši da smatra da će Novak biti najveći muški teniser ikada.

– Debata oko GOAT će se nastaviti, ali definitivno smatram da će Novak, ako ga bude zdravlje poslužilo, postati najveći muški teniser ikada ako se gledaju brojevi. Rodžer Federer i Rafael Nadal su gurali jedan drugog da postanu najbolji i na tome su zahvalan jedan drugom, ali Novak ih je gurao do limita. – poručila je.

Nole je jednom prilikom izjavio da se oseća kao da ima 26, a ne 36 godina, a na to se nadovezala i Mirza i istakla da je njegova verzija GOAT-a zastrašujuća.

– Novak evolvira fizički, sve je uradio što je u njegovoj moći da bude na vrhuncu, pogotovo sada kada ima 36 godina. On kaže da su 36 nove 26 i on to stvarno živi. Onako kako se ponaša i kreće, uz dijetu i treninge, sve su to znaci da postaje najbolja verzija sebe. Zaista je zastražujuća ta njegova verzija GOAT. –  navela je ona.

Na kraju se dotakla i rušenja rekorda.

– Ide na sve ili ništa kada izađe na teren. Želi da ruši rekorde i mislim da će preći svaku granicu. Želi da usavrši sve što može, da bude mentalno i emotivno u najboljem mogućem stanju. – zaključila je Sania Mirza.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter