0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA RAZBILA TSC: Gosti nemoćni na Marakani, Kraso potvrdio trijumf crveno-belih! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 22.07.23 u 21:53

Još jedno vrhunsko izdanje tima Baraka Bahara!

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su pobednički niz u pripremnom periodu uoči početka nove sezone! Crveno-beli su na stadionu ‘Rajko Mitić‘, bez prisustva publike, savladali ekipu TSC-a iz Bačke Topole.

Duel šampiona i vicešampiona Srbije u Beogradu protekao je u znaku samo jednog tima – domaćeg. Zvezda je slavila sa sigurnih 3:0, a stiče se utisak da je trijumf mogao biti i znatno ubedljiviji s obzirom na viđeno na terenu.

Dominirali su crveno-beli od prvog do poslednjeg minuta, te u potpunosti sprečili goste da pokažu kvalitet koji poseduju.

FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda je već u 8. minutu meča došla do vođstva! Mirko Ivanić je proigrao Kangvu, a ovaj Osmana Bukarija. Reprezentativac Gane je sjajnim driblingom uspeo da se oslobodi čuvara, zatim iskosa snažno šutirao. Delovalo je da su gosti barem na kratko otklonili opasnost, ali lopta se odbila do Bukarija koji je odmah uposlio Mirka Ivanića. Zvezdin ‘arhitekta’ je obavio lakši deo posla i zatresao mrežu TSC-a.

Gosti su prvi put zapretili u 10. minutu, kada je Pantović šutirao posle asistencije Radina. Srđan Mijailović je požrtvovano reagovao, uklizao i blokirao udarac mladog reprezentativca Srbije. TSC je izborio korner, ali nakon udarca iz ugla nije bilo veće opasnosti po gol srpskog šampiona.

Bukari je ponovo kreirao slalom kroz odbranu TSC-a, šutirao levom nogom, ali Ilić je zaustavio njegov udarac.

Zvezda je umalo duplirala vođstvo u 12. minutu, kada je precizno iz prve šutirao Marko Stamenić. Ilić se ponovo istakao intervencijom.

Vredi spomenuti pokušaj Stefana Mitrovića iz 17. minuta, kada je nakon dobrog prodora šutirao preko gola.

Inicijativa crveno-belih rezultirala je novim pogotkom. Isplatila se sjajna igra domaćina sredinom prvog poluvremena. Mirko Ivanić je snažno šutirao, loše je potom reagovao čuvar mreže tima iz Bačke Topole i lopta se odbila do Olajinke. Spretni Nigerijac je majstorski lobovao Ilića, a potom samo poslao loptu u mrežu.

Žan Filip Kraso je poslao loptu pod samu prečku u 32. minutu, ali Ilić je maestralno reagovao i prebacio loptu iznad gola u korner.

Ponovo je Ilić bio nesiguran u 36. minutu! Mitrović je veoma snažno šutirao pravo u golmana,kojem je lopta ispala iz ruku, ali okliznuo se Olajinka i nije uspeo da postigne drugi pogodak.

Odličnu, najbolju priliku do tada, propustili su gosti sa severa Srbije u 42. minutu. Šut Saše Jovanovića zaustavio je Omri Glazer i još jednom skrenuo pažnju na zavidne golmanske kvalitet koje poseduje. Reprezentativac Izraela je ponovo demonstrirao da poseduje vrhunski refleks.

Brzina Stefana Mitrovića došla je do izražaja u 44. minutu. Povukao je ofanzivac kontru po levoj strani, a njegov udarac zaustavio je mladi čuvar mreže TSC-a.

Drugo poluvreme počelo je izmenom u redovima domaćeg tima! Umesto sjajnog Olajinke šansu je dobio talentovani Kosta Nedeljković. 

Perfektna akcija domaćih viđena je u 49. minutu. Ivanić je vrhunski centrirao, a mladi Kosta Nedeljković je lucidno i precizno glavom uposlio Bukarija. Osman je glavom šutirao preko gola.

Odmah je Zvezda nastavila sa pritiskom! Kangva je sa ivice šesnaesterca gađao u gol, ali Ilić je bio na visini zadatka. Odbila se lopta do Mitrovića, čiji šut je izblokiran, a lopta je otišla u korner.

Ekipa Žarka Lazetića imala je velike probleme prilikom iznošenja lopte na protivničku polovinu.

Igrao se fudbal Osmanu Bukariju. U 52. minutu je izborio poziciju za udarac i veoma snažno desnom nogom šutirao pravo u Veljka Ilića.

Bilo je samo pitanje trenuuka kada će Zvezda ponovo postići gol! Sjajna akcija završena je nesebičnim dodavanjem Stefana Mitrovića za Krasoa, koji je na rutinski način zatresao mrežu u 57. minutu.

Samo nekoliko sekundi kasnije sedam izmena napravio je Barak Bahar. Na teren su ušli Nemanja Milunović, Uroš Spajić, Edmund Ado, Jovan Šljivić, Jovan Mijatović, Vladimir Lučič i Irakli Azarov.

Izraelac je pružio priliku Lazaru Nikoliću i Stefanu Lekoviću u 67. minutu. Priliku da stane između stativa u 72. minutu dobio je Zoran Popović. 

Jovan Šljivić je solo prodorom napravio pometnju u defanzivnoj liniji TSC. Sačekao je saigrače da mu se pridruže u kontranapadu, proigrao Lazara Nikolića koji je povratnu loptu uputio ka Nedeljkoviću. Mladi bek je šutirao snažno, ali Ilić je ponovo bio na visini zadatka.

Samo desetak sekundi kasnije Zvezda je ponovo bila blizu gola. Vladimir Lučić je pokazao talenat koji poseduje, driblingom napravio prostor, pa lukavo šutirao pored stative. Ilić je reagovao i zaustavio precizan udarac, a Zvezda je zaradila korner. Spajić je posle udarca iz ugla probao glavom, ali nije bio dovoljno precizan.

Lazetić je promenio gotovo ceo sastav, a teren je u redovima Crvene zvezde napustio Nemanja Milunović. Nije poznato da li je u pitanju povreda, pošto je iskusni štoper, te u tom momentu kapiten, ušao u igru sredinom drugog poluvremena. Zamenio ga je mladi Nikola Mituljikić.

Akciju dece crveno-belih u gol nije pretvorio Mituljikić. Nikola je izašao ispred golmana gostujućeg tima, ali on je zaustavio njegov udarac. Prethodnu su kreirali Mijatović i Šljivić. 

Ifet Đakovac je u finišu meča dobio crveni karton zbog prigovora!

Jedinu priliku u nastavku gosti su propustili u 89. minutu, kada je Ćirković sa osam metara šutirao pored gola.

 

9
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter