0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OGLASIO SE PRVI ČOVEK KOLUBARE: ‘Molim sportsku javnost i medije da ne prenose dezinformacije!’

Objavljeno: 22.07.23 u 19:10

Saga koja dugo traje.

Fudbalski klub Kolubara kažnjen je oduzimanjem devet bodova zbog nameštanja utakmica, a UEFA  je dostavila materijal o sumnjivim utakmicama Fudbalskom savezu Srbije protiv Spartak Subotice Mladost GAT. Zbog toga su Lazarevčani na kraju ispali u niži rang takmičenja.

Nisu iz Kolubare ostali imuni na ovo, pa su se žaili Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Prvobitno Mozzart Bet Superliga Srbije trebalo je da počne 22. jula, ali je odloženo za nedelju dana, jer je 21. trebalo da se donese konačna odluka o tome u kom rangu takmičenja će Lazarevčani da igraju i da li će biti proširenja lige ili ne.

Konačna odluka Lozane je da Lazarevčane kazni oduzimanjem šest bodova, a to je taman toliko da ostanu u Superligi, tako da u najelitnije rangu srpskog fudbala trenutno ima 17 klubova, a pojavili su se navodi  da bi Kolubara istupila iz elite. Povodom toga oglasio predsednik ovog kluba, Dragiša Urošević koji je poručio da neće istupiti.

-Kolubara neće istupiti iz Superlige! Ko sam ja da donesem odluku o povlačenju kluba koji postoji 104 godine iz Super lige. Na taj način bio bih protiv blizu 70.000 žitelja lazarevačke opštine. Na osnovu odluke Suda za sportsku arbitražu u Lozani ostali smo u društvu najboljih i tu odluku poštujemo. – naveo je on.

Zamolio je sportsku javnost da ne prenose dezinformacije

-Molim sportsku javnost i medije da ne prenose dezinformacije da je KAS doneo odluku da je Kolubara učestvovala u nečasnim radnjama. Javnost će uskoro dobiti na uvid originalnu odluku i da su nam vraćena samo tri boda jer bi u drugom slučaju FSS bio ugrožen. – zaključio je Urošević.

Konačnu odluku o broju klubova Fudbalski savez Srbije doneće u ponedeljak, 24. jula.

5
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter