0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

BEZ POBEDNIKA U PANČEVU: Kerkez promešao karte, mreže mirovale!

Objavljeno: 22.07.23 u 22:50

Remi Brđana i novopečenog superligaša!

U poslednjoj proveri pred početak nove sezone u Superligi Srbije Čukarički je odigrao nerešeno protiv Železničara u Pančevu, u sadržajnom meču u kojem je bilo prilika na obe strane, mreže su ipak ostale netaknute – 0:0.

Šef struke Brđana Dušan Kerkez je protiv debitanta u eliti igrao u kombinovanom sastavu, odmarali su Tošić, Docić, Sisoko, Stojanović i Badamosi, koji nisu bili ni u protokolu za ovaj susret.

Oba tima su bila raspoložena za igru, pa su već na startu viđene šanse na obe strane. Prve dve je imao Čukarički, u četvrtom minutu posle sjajne akcije koju je započeo Miladinović, dodao je do Ivanovića, ovaj prosledio loptu do Tomovića, čiji je udarac sa 17 metara odbranio Živković. Posle ubacivanja iz kornera Ivanović je zahvatio volej, ali je sa 12 metara šutirao preko gola Železničara.

U šestom minutu bivši igrač Čukaričkog Đorđević je dobio malo više prostora, šutirao je sa 30 metara, a Filipović je taj udarac uz malo muka odbranio. Dugo se čeklo na novu priliku, a imali su je domaći u 28. minutu. Đorđević je oduzeo loptu Ivanoviću, prosledio je do Grgića, ovaj je lepo uposlio Pavlova, a Ukrajinac je šutirao sa 18 metara, Filipović je uspeo da odbrani.

Samo minut kasnije fantastična prilika za Čukarički, posle odličnog prodora Rogana, Adžić je odlično utrčao i šutirao sa osam metara, ali pravo u Živkovića. U 30. minutu šansa i na drugoj strani, Đorđević je još jednom oprobao udarac, lopta je zakačila Drezgića, ali je na sreću Brđana završila malo iznad prečke Filipovićevog gola. Mogao je Železničar do vođstva u 40. minutu. Petrović je ostao usamljen u šesnaesteracu belo-crnih, šutirao je iskosa sa desne strane sa deset metara, ali je Filipović bio odlično postavljen.

U poluvremenu, Kerkez je načinio tri izmene, umesto Filipovića na golu je stajao Belić, Kovača je zamenio Anlivi kojem je ovo bio prvi meč za Čukarički, dok je umesto Spasojevića šansu dobio Ze Mario. Prvu šansu u nastavku imali su Pančevci, Grgić je pobegao odbrani gostiju i šutirao iskosa sa desne strane, ali je to bilo preslabo za Belića. Dva minuta kasnije pokušao je sa 30 metara Anlivi, ali je Živković bio oprezan.

Odličnu priliku imao je Železničar u 72. minutu, izigrana je odbrana belo-crnih, ali je šut Trifunovića iz izgledne pozicije odbranio Belić. Odmah potom, posle ubacivanja iz kornera, usamljen je ostao kapiten Jovanović, koji je glavom sa deset metara šutirao pored gola Čukaričkog. U 82. minutu Brđani su bili blizu gola, Stanković je šutirao sa 20 metara, njegov prezimenjak na golu domaćih je kratko odbio, na loptu je natrčao Ze Mario, ali je čuvar mreže Železničara potom bio odličan, sprečio je čist gol.

Fantastičnu priliku, iz kategorije stopostotnih, Čukarički je imao u 87. minutu, Nikčević je želeo da bude nesebičan, uposlio je Ze Marija, koji nije dobro zahvatio loptu, iako je bio neometan na pet metara od gola. Do kraja meča, još jednu vrlo dobru priliku imao je Stanković, ali je šutirao preko gola Pančevaca.

Železničar – Čukarički 0:0

Stadion: „Mladost“ u Pančevu. Gledalaca: 700. Sudija: Dejan Petrović. Pomoćnici: Bojan Tomović i Goran Šain. Žuti karton: Markišić (Železničar).

ŽELEZNIČAR: Živković (od 56. Stanković), Lakićević (od 70. Obradović), Konatar (od 77. Hajdin), M. Jovanović (od 86. Balaž), V. Stanković, A. Kovačević (od 56. Pantelić), Petrović (od 86. Lainović), Đorđević (od 77. Markišić), Pavlov (od 77. Šušnjar), Grgić (od 70. Trifunović), Romanić (od 86. S. Jovanović).

ČUKARIČKI: Filipović (od 46. Belić), Rogan, Mirosavić, Drezgić (od 77. Kovačević), Ćalasan (od 70. Subotić), Kovač (od 46. Anlivi), Miladinović (od 63. Stanković), Tomović (od 63. Vidosavljević), Ivanović (od 63. Endijae), Adžić (od 77. Nikčević), Spasojević (od 46. Ze Mario).

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter