0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

BEZ GOLOVA NA ‘ČAIRU’: Radnički i Mladost remizirali u generalnoj probi!

Objavljeno: 22.07.23 u 12:45

Nisu opravdali očekivanja domaćih navijača.

Mozzart Bet Superliga Srbije samo što nije, a klubovi uveliko vrše generalne probe pred njen start. Fudbaleri Radničkog su sinoć odigrali protiv Mladost Lučana na svom ‘Čairu’ i remizirali, a strelaca nije bilo, tako da je bilo nepopularnih 0:0. Početak prvenstva je trebao da bude ovog vikenda, ali je pomeren za narednu zbog slučaja ‘Kolubara’, tako da tim Nikole Trajkovića još uvek ne zna sa kim će ukrstiti snage u prvom kolu.

Nišlije su bile konkretnije i bolje u ovom sustretu, imale se bolje šanse i bile bliže pobedi. Naročito u poslednjih pet minuta kada je Radnički bio najsilovtiji i bio tako blizu pobedonosnog pogotka. Tada je Frej šutirao, ali je bio neprecizan, pa se lopta odbila do Petrova koji je ostavio za Mesarovića, a on šutirao po zemlji, međutim, Stamenković je spasao Lučance poraza.

Nakon susreta, trener tima sa ‘Čaira’ Nikola Trajković rekao je da je ovo izuzetno korisna provera.

-Nas će u prvenstvu očekivati dosta ovakvih utakmica, tako da je ovo bila izuzetno korisna provera. Dobro smo ušli u meč, imali nekoliko izglednih situacija da možda mirnije završimo. Fali nam ta mirnoća u završnom pasu. Onda jedan period kada je, da budemo iskreni, bilo 50:50, čak je Mladost imala više od igre, ali smo dobro stajali iza lopte i nisu nam stvorili šanse. Realno 0:0 u prvom delu. Pa drugo polivreme, bili smo bliži golu. Napravili smo dosta izmena, dosta rotiramo, još tražimo prvih 11. Neki bitni igrači nam nisu igrali. Sve u svemu, šanse nisu ušle danas u gol, ući će u prvom kolu. – naveo je on.

Dodao je da je utisak sasvim zadovoljavajući.

-Utisak je sasvim zadovoljavajući. Prava takmičarska utakmica, odlična proba. I mi i Radnički smo na dobrom putu, dobro taktički namešteni, naravno golovi su falili, ostali smo dužni publici, ali za nas trenere je bitno da je prošlo bez povreda i da smo spremni. – istakao je Trajković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter