0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

SRBIJA JE BILA I OSTALA VATERPOLO SILA: Crnoj Gori malo i pet golova prednosti!

Objavljeno: 21.07.23 u 08:19

Posle još jedne epske utakmice, Srbija je posle izvođenja peteraca pobedila Crnu Goru i kao druga iz grupe se plasirala u osminu finala u kojem će odmeriti snage sa poraženim iz duela Hrvatska – Japan. Velika pobeda najviše zbog načina na koji je ostvarena.

Utakmica je pokazala mentalnu snagu srpskog tima koji je iz ponora došao u situaciju da pobedi i takvu šansu nije propustio. Blistao je Đorđe Vučinić, njegova je to bila najbolja utakmica u reprezentaciji, vrhunski je odigrao kapiten Jakšić, mladi golman Mišović je imao svoje momente ali svi igrači zaslužuju pohvale jer nisu posustali kada je protivnik imao veliku prednost.

Počelo je, najblaže rečeno, katastrofalno. Pet prvih napada su mirni Crnogorci realizovali, vodili su u petom minutu 5:0. Srpski napad je agresivnim presingom bio zaustavljen, centri bez lopti, nije išlo. Ipak u ta poslednja tri minuta Jakšić iz daljine, Vučinić majstorski i Ubović na dodavanje Radulovića spustili su razliku na minus tri. Tokom prve četvrtine Mišović je zamenio Mitrovića koji se u drugoj četvrtini ponovo vratio. Jakšić je smanjio na 6:4, Mitrović je zatim odbranio peterac Đuri Radoviću

Tada se lomio rezultat, Srbija nije uspevala da uhvati potpuni priključak. Parabola Ukropine pa gol Matkovića za opet velikih 8:4. Mišović se vratio na gol a Srbija je krenula u lov. Jakšić iz peterca pa još dva gola Vučinića u poslednjih 8o sekundi prvog poluvremena. Tih 7:8 je privlačno izgledalo. Bilo je vidljivo da agresija Srbije daje rezultat i da Crna Gora sve teže ima rešenja.

Istina treći deo je pripao rivalu ali je to bila posledica naglašene želje Srbije da vrati meč u egal. Radović je pogodio za 9:7 a zatim je Averka kada je isticalo vreme sa igračem više, iz očaja pogodio. Tandem Jakšić-Vučinić je radio besprekorno. Jakšić je asistirao Vučinić pogađao. Pola minuta pre poslednjeg odmora Matković je privremeno vratio mir Crnoj Gori za 11:9 sa igračem više.

I pored toga videlo se da Srbija ima igru u rukama. Na prvi gol Rašovića odmah je odgovorio Perković ali se Stevanovićev tim nije pokolebao.Naredni napad doneo je peterac i realizaciju Drašovića. Konačno izjednačenje posle dobrih odbrana je stiglo preko iskusnog Ranđelovića a kada je Srbija zatvorila sve sa igračem manje, bilo je pitanje vremena kada će Tešanović biti savladan. Učinio je to Radulović 79 sekundi pre kraja. Crnogorci su napravili kontrafaul. Lopta im je vraćena 37 sekundi pre kraja i Ukropina je iskoristio priliku. Izjednačio je kada je do kraja ostalo 19 sekundi. Stevanovićev tajm-aut nije urodio plodom, Radulović iz teške pozicije nije uspeo.

Peterce je branio Mitrović. UdaracRadovića je završio na prečki u drugoj seriji, u četvrtoj je najstariji srpski igrač glavom zaustavio udarac Matkovića. Na srpskoj strani su nepogrešivi bili Drašović, Radulović, Vučinić i Jakšić.

18
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter